23948sdkhjf

Små drivhuse giver stor glæde og mange anvendelsesmuligheder

| Medlemsnyhed | Indrykket af Nordiske Medier A/S

Uanset om du bor i rækkehus, lejlighed eller kun har en lille have til din rådighed, kan du sagtens blive ejer af et drivhus.

Udvalget af drivhuse er i dag kæmpestort, og du kan få drivhuse i mange forskellige størrelser og med mange forskellige placeringsmuligheder.  Du behøver derfor ikke lade dig begrænse af manglende plads på altanen eller terrassen. Med de mange typer af drivhuse på markedet kan du let finde et, som matcher netop dine behov og ønsker. I denne artikel kan du læse mere om forskellige typer af små drivhuse og deres mange anvendelsesmuligheder.

Små drivhuse kan mange ting
På trods af begrænset plads i små drivhuse giver de alligevel rum for en masse muligheder. Du vil kunne så og plante et bredt udvalg af afgrøder, og som udgangspunkt vil du både kunne dyrke grøntsager, frugtplanter og blomster. Det vil naturligvis være i en mindre målestok, men for rigtig mange vil ønsket om at kunne høste egne tomater eller krydderurter sagtens kunne opfyldes i et lille drivhus.

De små drivhus giver ikke kun mulighed for dyrkning af afgrøder. De bidrager også til hygge og giver en særlig stemning på altanen eller terrassen. I drivhuset er der ikke kun mulighed for at dyrke grønsager. Du kan også have potter og krukker med blomster eller sætte et citrustræ eller en vin. Alt sammen vil medvirke til at skabe en sydlandsk stemning på dit udeareal. Når de mørke aftener melder deres ankomst, kan du sætte en lyskæde op eller tænde lanterner i drivhuset, så der er lys og hygge i mørket.

Et lille drivhus har mange placeringsmuligheder
Hvis du kun har få kvadratmeter til din rådighed, kan du vælge et af de mindste drivhuse på markedet – nemlig minidrivhuset. Det er et drivhus, som kan placeres på altanen eller terrassen og giver mulighed for at dyrke en lang række afgrøder. Det betyder også, at din drivhusdrøm kan udleves på steder, hvor du måske ikke troede, at det var muligt.

Med et lean-to drivhus kan du benytte pladsen op ad en husvæg. Ud over at du får maksimal udnyttelse af pladsen, kan varmens fra husmuren kanaliseres over i drivhuset og give dine planter et forspring med et par ekstra graders varme.

Med små drivhuse kan du tænke ud af boksen og placere dem nye spændende steder. Hvad med et lille drivhus i din baggård? Eller ude i din indkørsel eller gårdsplads? Det handler blot om at se muligheder nye steder.

 Få en god start med dit nye drivhus
Ved at planlægge hvordan dit drivhus skal indrettes med potter, hylder og plantekasser, kan du effektivt udnytte pladsen. Det handler om at finde ud af, hvilke planter du gerne vil dyrke, hvor meget plads planterne kræver, og om du ønsker at have dine planter i potter, krukker, plantekasser eller højbede.

Det kan være en fordel at starte ud med nogle planter, som ikke er så plejekrævende. På den måde kan du få opbygget en god erfaring med drivhuset og dets planter. Med tiden vil du få en fornemmelse af, hvilke planter der fungerer i drivhuset og ikke mindst for dig og dine interesser.

Et par af de sikre planter til drivhuset er tomater, agurker og krydderurter. De er nemme at få til at gro, og du er stort set garanteret en god høst. Ingen af planterne er særligt plejekrævende, og det eneste de kræver, er masser af lys, vand og varme.

Hvis dit drivhus skal stå på en sydvendt terrasse eller altan, bør du medtænke muligheder for skygge, da du ellers risikerer at få dine planter brændt af.

Medlemsnyhed

Indrykket af
Nordiske Medier A/S

Langagervej 1
9220 Aalborg
Danmark
Nordiske Medier A/S

Send til en kollega

0.078