23948sdkhjf

EU-millioner til udrulning af grøn ”tank-infrastruktur”

EU-Kommissionen uddeler 189 mio. euro til ladestandere og brinttankstationer langs TEN-T-vejnettet

Der er ikke så meget som en sølle bøjet eurocent til Danmark, da Europa-Kommissionen i sidste uge annoncerede tildelingen af en trecifret millionstøtte i euro, til opstillingen af 2.000 ladestandere og 63 brinttankstationer langs Europas overordnede transport-netværke – det såkaldte TEN-T-netværk.

Europa-Kommissionen har tildelt sammenlagt 189 mio. euro til 26 projekter i 12 af EU’s medlemslande.

Det skriver Nordic Logistics Association i NLA i sit ugebrev fra Bruxelles.

Estland, Frankrig, Finland, Tyskland, Grækenland, Italien, Letland, Polen, Rumænien, Spanien, Sverige og Holland er blevet udvalgt til støtte til installation af alternative brændstoffer infrastruktur langs det transeuropæiske transportnet TEN-T.

EU-støtten uddeles under ”Alternative Fuels Infrastructure Facility” (AFIF), der skal gøre det muligt at subsidiere opstillingen af ladestandere og brinttankstationer.

Transportkommissær Adina Vălean udtalte i forbindelse med tildelingen af EU-midlerne:

- Vores investering på 189 millioner euro vil resultere i etableringen af cirka 2.000 ladestandere og omkring 63 brinttankstationer."

Når der kun er 12 lande på listen, så skyldes det formentlig, at der ikke er projekter med ladstandere og brinttankstationer endnu ikke er tilstrækkeligt langt fremme til at dukke op på rarden i Bruxelles - eller måske har de glemt at søge?

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.13