23948sdkhjf

Nyt center viser livet under vandoverfladen

Assens Kommune har netop fået tilsagn om et tocifret millionbeløb til opførelse af det kommende nationale Kyst- og Lystfiskercenter

Finansiering af det nationale Kyst- og Lystfiskercenter ved Assens Havn er nu helt på plads. Det sker efter støtte fra Nordea-fonden på 19,1 mio. kr., Det oplyser Assens Kommune i en pressemeddelelse om finansieringen og projektet.

– Det betyder, at vi nu kan sætte et punktum for det lange træk med at få finansieret centeret, siger borgmester i Assens Kommune, Søren Steen Andersen (V).

Opførelsen af Centeret forventes at beløbe sig til 70 – 75 mio. kr. samt diverse følgeinvesteringer og allerede afholdte udgifter.

På finansloven i 2018, blev der afsat 32 mio. kr. til den nationale strategi for kyst- og lystfiskeri. Heraf er de 22 mio. kr. øremærket til at etablere et kyst- og lystfiskercenter.

Ud over 15 mio. kr. fra Assens Kommune til opførelsen af centeret har bidrag fra A.P. Møller Fonden og nu Nordea-fonden sikret økonomien.

Arkitektkonkurrence på vej

Projektet går nu ind i en ny fase. Der skal vedtages en lokalplan for området, og senere i år venter en arkitektkonkurrence.

Placeret ved Assens Havn kommer Kyst- og Lystfiskercenteret til at ligge ved vandnatur lige ud til Lillebælt. Her skal centeret give besøgende viden om den del af Danmark, som ligger under vandoverfladen, samt fremme kendskabet til og lysten til lystfiskeri.

Kyst- og Lystfiskercenteret bliver derfor en blanding af et fysisk lærings- og oplevelsescenter, der sigter mod at udfordre sanserne på forskellig vis ved at føle og røre, kombineret med prøv-selv-aktiviteter.

Uden for Centeret vil der være oplevelser på vandet i Assens Havn samt mulighed for selv at prøve kræfter med lystfiskeriet ved forskellige lokale fiskespots.

– Vi kender den tørre del af Danmark – byerne, vejene, bakkerne, markerne, landskabet. Men hvordan ser der ud i de store dele af Danmark som vi slet ikke har set, fordi de ligger under vand? Hvordan ser der ud på bunden af Storebælt under broen? Hvorfor er ålegræs-sletterne så vigtige for fremtiden, og hvorfor dør gedderne ved Møn, når vinden pludselig går i nord, lyder det fra Søren Steen Andersen om nogle af de spørgsmål, det nye center kommer til at gøre besøgende klogere på.

Det er forhåbningen, at Assens Kommune i 2025 kan invitere til åbningsfest for det nationale Kyst- og Lystfiskercenter.

Det nationale Kyst- og Lystfiskercenter i Assens

  • På finansloven i 2018, blev der afsat 32 mio. kr. til den nationale strategi for kyst- og lystfiskeri.
  • Assens Kommune er valgt som værtskommune til at føre strategien ud i virkeligheden.
  • Ud af de 32 mio. kr., er de 22 mio. kr. øremærket til at etablere et kyst- og lystfiskercenter.
  • Opførelsen af Centeret forventes at beløbe sig til 70 – 75 mio. kr. samt diverse følgeinvesteringer og allerede afholdte udgifter.
  • Assens Kommunes Byråd har afsat 15 mio. kr. til opførelsen af Centeret. Den resterende økonomi finansieres af bidrag fra A.P. Møller Fonden og Nordea-fonden.

Kilde: Assens Kommune

Artiklen er en del af temaet Kultur.

Se nøgletal for:
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094