23948sdkhjf

Fra kaos til professionel drift: Friplejehjemmet Sommersted

Friplejehjemmet Sommersted har været igennem et veritabelt påbudshelvede fra Styrelsen for Patientsikkerhed. Endelig har man fået styr på den sundhedsfaglige del af plejehjemmets aktiviteter. Sommersted er gået fra at være kaos til at blive drevet som et professionelt plejehjem.

For snart et år siden var Styrelsen for Patientsikkerhed på besøg på Sommersted Plejehjem, som er et friplejehjem i Haderslev Kommune. Efterfølgende udstedte styrelsen et omfattende påbud til plejehjemmet. Dybest set var den sundhedsfaglige del af plejehjemmets drift kaotisk.

Derefter var Styrelsen for Patientsikkerhed på besøg i juni og i september 2022 og i januar 2023, og alle gange tog styrelsens medarbejdere skuffede hjem. 1, 2, 3, 4 gange påbud.

Læs også: Hvad sker der i Sønderjylland? 

Men som man siger i Sønderjylland, femte gang er lykkens gang. Fredag i sidste uge offentliggjorde Styrelsen for Patientsikkerhed rapporten fra femte og sidste tilsyn, og her fik Sommersted Plejehjem endelig ophævet det sundhedsfaglige påbud.

Styrelsen skriver i dens seneste rapport, at ”der nu [er] en fyldestgørende journalføring samt opfølgning på pleje og behandling. Desuden [er] der en sikker håndtering af medicin.”

Derudover imponerer det Styrelsen for Patientsikkerhed, at man på Sommersted Plejehjem holder daglige møder mellem ledelse og medarbejdere, ”hvor opgaver omkring patienterne, stedets arbejdsgange, medicinhåndtering, og opdateringer af journaler” bliver gennemgået.

Men andre ord, Sommersted Plejehjem er trådt ind i de professionelle plejehjems rækker.

Artiklen er en del af temaet Samfund.

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078