23948sdkhjf

Forsker: Monjasa-pirater var måske på jagt efter olielast

Det var sandsynligvis slet ikke besætningen, som piraterne, der borede 'Monjasa Reformer', var ude efter, men snarere skibets last af olie, mener forsker

Det er stadig ikke helt klart, hvad der første til at seks besætningsmedlemmer på det danskejede tankskib 'Monjasa Reformer' den 25 marts blev bortført fra skibet, da det lå 140 sømil ud for Congo i Guineabugten.

De første meldinger lød på, at besætningen havde reddet sig til skibets sikringsrum, men efterfølgende er det klart, at ikke alle kunne sikre sig mod at blive ført bort af piraterne.

Pirater har forladt danskejet skib, men kidnapper flere søfolk

Hændelsesforløbet undrer også seniorforsker Katja Lindskov Jacobsen, som er ekspert i maritim sikkerhed ved KU’s Center for Militære Studier. Hun mener ikke, at formålet primært har været at kidnappe besætningen. 

- Det er mere sandsynligt, at motivet har været at tømme skibet for olie, og at tingene så har ændret sig undervejs. Det har vi tidligere set eksempler på. Men det er vigtigt at sige, at der fortsat er mange ubesvarede spørgsmål, siger Katja Lindskov Jacobsen til ShippingWatch, som gengives af Finans.

Forskeren peger desuden på, at pirater i Guineabugten ofte hurtigere løslader deres fanger, når betalingen er faldet.

Artiklen er en del af temaet Samfund.

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.08