23948sdkhjf

Hoppeforbud virker på belastet tribune i Parken

Forbuddet mod koordinerede hop på tribune i Parken har givet markant lavere svingninger, siger Rambøll-måling

Der har til de seneste FC København- og landskampe været forbud mod koordinerede hop på Parkens Sektion 12, da belastningen i sekvenser har været for stor. Og tiltaget har hjulpet.

Rambøll har nu lavet nye målinger til Danmark-Finland og FCK-FC Nordsjælland, og svingningerne var markant lavere end til FCK's kamp mod AaB, og de maksimale svingninger mere end halveret.

Det skriver FCK på sin hjemmeside.

- Rambølls nye målinger viser, at vores tiltag med at bede vores fans om ikke at hoppe koordineret har haft en klar effekt, siger Jacob Lauesen, direktør i Parken.

- Til begge kampe har vi set en væsentlig reduktion af svingningerne, som udelukkende er sket, fordi adfærden er ændret.

Klubben beder fortsat sine fans om ikke at hoppe i takt, indtil der er lavet nye beregninger, som kan vurdere, om tribunen kan bære en øget belastning af en størrelse, der tillader koordinerede hop.

- Man må fortsat synge, juble og feste som hidtil, og det er vigtigt igen at understrege, at der ikke er nogen sikkerhedsrisiko forbundet med at tage på Sektion 12, fortsætter Jacob Lauesen.

- Vi skal dog naturligvis overholde reglerne, og derfor må der fortsat ikke hoppes i takt på Sektion 12, indtil vi melder andet ud. Hvis nogle glemmer det i løbet af kampen, vil vi minde om det via speak og storskærme.

Direktøren understreger, at notaterne fra Rambøll ikke viser tegn på, at der er fejl i konstruktionerne i Parken.

- Nogle har misforstået det og tror, at vi har fejl i konstruktionen herinde. Det er der intet i Rambølls notater og målinger, som på nogen måde indikerer, siger Jacob Lauesen.

FCK får søndag klokken 16 besøg af Viborg i Superligaen.

/ritzau/

Artiklen er en del af temaet Kultur.

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.076