23948sdkhjf

Benny Nielsen om opbakning til nedlukning: Det stikker helt af

Der er stor opbakning til idéen om at stille bilerne i garage, hvis ikke km-afgiften for lastbiler bliver pillet af bordet.

Det fortæller Benny Nielsen, Fredsø Vognmandsforretning, der har været primus motor på en samlet protest mod km-afgiften, der foreløbigt kulminerede med en demonstration ved Christiansborg 4. april.

Ifølge Benny Nielsen har 1.300 virksomheder og 4.000 biler pt. meldt sig til den totale nedlukning, som en gruppe af vognmænd med Benny Nielsen i spidsen truer med, hvis ikke politikerne vil lytte til vognmændenes protester mod den planlagte km-afgift. Men tallet stiger ifølge vognmanden hele tiden.

- Det stikker helt af. Jeg har næsten ikke lavet andet det sidste døgn end at sidde og skrive virksomheder og biler ind, der bakker op om en protest, siger Benny Nielsen.

Hvad ligger der i en nedlukning?

- Der ligger det i det, at man stopper med at køre. Men der skal vi helst ikke ud. Men vil politikerne ikke lytte, er vi nødt til at stoppe med at køre, siger Benny Nielsen.

Men hvad er en nedlukning. Taler vi én dag?

- Nej, det gør vi nok ikke. Det er udansk at strejke, og jeg kan ikke lide rigtig lide ordet strejke, men vi må gerne holde lidt ferie - en rigtig lang ferie, siger Benny Nielsen.

I første omgang var 1. maj udråbt som dagen for nedlukningen - men datoen er nu udskudt nogle uger for at give politikerne mulighed for at svare på den henvendelse, som vognmændenes "vejskat-komite" i denne uge har sendt afsted til politikerne på Christiansborg. Det oplyser Benny Nielsen på Facebook-siden "Opråb".

- Jeg skal ikke bestemme, hvad folk skal eller ikke skal. Jeg har bare sagt min mening, og den er der åbenbart bare sindssygt mange, der bakker op om. Så det er sikkert ikke helt forkert, hvad jeg mener, når der så er mange, der bakker op, siger Benny Nielsen.

Artiklen er en del af temaet Politik.

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.064