23948sdkhjf

Midt- og vestjyske borgmestre i fælles opråb mod km-afgift

De syv borgmestre i de kommuner, der udgør Business Region MidtVest, retter nu henvendelse til transportministeren, skatteministeren, Folketingets Transportudvalg og Skatteudvalg med deres bekymringer om km-afgiften.

Borgmestrene kalder blandt andet vejafgiften en økonomisk belastning, der vil påvirke virksomhederne i Produktionsdanmark uden et realistisk alternativ.

- Vi, borgmestrene i kommunerne, der udgør Business Region MidtVest, retter henvendelse til jer med vores bekymring over den aftale, som regeringen med flere af Folketingets partier netop har indgået vedrørende en kilometerbaseret vejafgift for lastbiler, og den økonomisk belastning, der vil påvirke virksomhederne i Produktionsdanmark uden et realistisk alternativ.

I kommunerne er der bekymring over, at aftalen indebærer transportsektorens ultimative overgang til el-drevne lastbiler, men dette uden at hverken teknologien for lastbilflåden, økonomisk rentabilitet i nyanskaffelser, eller ladeinfrastrukturen er klar, samtidigt med at afgiften ikke er teknologineutral i forhold til for eksempel biogasdrevne lastbiler.

- Vi er derfor bekymret overfor de konsekvenser, aftalen vil få over for selve erhvervet. Men vi er også bekymret for også de tilhørende erhverv i Produktionsdanmark, hvor afstandene er længere, og hvor den overvejende del af kørslen foregår, og den overvejende del af afgifterne derfor skal betales.

- En kilometerbaseret afgift vil påvirke konkurrenceevnen for virksomheder, særligt i landdistrikterne og dermed muligheden for at drive virksomhed i de tyndere befolkede egne af landet, hvilket igen påvirker bosætningsmulighederne i vores område. Dette harmonerer dårligt med regeringens egen målsætning om et Danmark i balance.

Brevet er underskrevet af følgende borgmestre: Mads Jakobsen, Struer, H.C. Østerby, Holstebro, Dorte West, Herning, Peder Chr. Kirkegaard, Skive, Erik Flyvholm, Lemvig, Hans Østergaard, Ringkøbing-Skjern, Ib Lauritsen, Ikast-Brande.

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078