23948sdkhjf

Jesper Buchs terrasse-investering tredobler overskuddet

Det er fortsat fart på hos sydjyske Treetops, der forhandler komposit, akustiklofter og andre byggematerialer til danske byggecentre. Det viser et nyt regnskab fra virksomheden, der blev stiftet i 2011, og som har til huse i Vamdrup.

Mens bruttofortjenesten i fjor voksede fra 23,4 til 53,7 mio. kr., blev bundlinjen ganget med tre, og før skat lyder årets overskud på 39,8 mio. Det kategoriseres i årsrapporten som både tilfredsstillende og over ledelsens forventninger, og overfor JydskeVestkysten sætter direktør og medejer Ricki Kjeldsen flere ord på årets fremgang.

– Vi besluttede os tidligt for, at vi ville fastholde en nogenlunde flad priskurve gennem covid-19 og den efterfølgende vare- forsyningskrise, der betød stærkt stigende materialepriser og markant forhøjede fragtpriser. Med andre ord sendte vi ikke ekstraregningen for vores produkter videre, men tog selv skraldet. Vi er overbeviste om, at det har været med til at fastholde mange kunder; private såvel som byggemarkeder. Og vi tror på, at den strategi nu for alvor kan aflæses i vores regnskab, forklarer Ricki Kjeldsen til avisen.

Treetops, der i dag beskæftiger omkring 30 ansatte, har for alvor sparket gang i væksten over de senere år. Således er bruttofortjenesten mere end tidoblet siden 2017, og i sommeren 2020 kom serieinvestor Jesper Buch med i ejerkredsen, da han i jagten på 350 kvm ny terrasse faldt over virksomheden i Vamdrup og endte med at købe 19 pct. af virksomheden – en beslutning, han ikke umiddelbart har haft grund til at fortryde, og som han i fjor betegnede som særdeles vellykket.

– Investeringen er lynhurtigt blevet en af mine stjerner. Udover det er spændende at være med til at vokse forretningen, er det også fedt at bruge tid med mine partnere. Virksomheden er klart en af mine top 5-investeringer, lød det sidste år fra den kendte investor.

Skal man tro spådommene i årsrapporten, bliver der heller ikke foreløbig grund til at ærgre sig over udviklingen i det sydjyske. Ledelsen hos Treetop forventer nemlig, at væksten fortsætter, og i indeværende regnskabsår lyder forventningen på et overskud i niveauet 70-80 mio. kr.

Se nøgletal for:
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094