23948sdkhjf

Lokal revisor går i rette med Rønne Havns rekordregnskab

Den tidligere erhvervsmand og revisor Henrik Espersen deler ikke begejstringen for Rønne Havns 2022-regnskab, som Søfart skrev om i går. 

Det fortæller TV2/Bornholm.

Hvor havnen taler om et flot regnskab, så har han den modsatte holdning. 

- Jeg vil ikke engang sige, 2022 har været et hæderligt år for Rønne Havn. En afkastningsgrad på kun fire procent i en tid, hvor inflationen er mellem seks og ti procent, er ikke særlig godt, siger Henrik Espersen.

Han efterlyser blandt andet afskrivninger, normal forrentning og gennemsigtighed i investeringerne. 

- Der er investeret yderligere 180 millioner kroner, men der er jo ikke afskrevet mere. Hvor er de afskrivninger henne? Der en kun en forrentning af den investerede kapital på fire procent. Hvor erhvervsfolk normalt forventer 10 procent - specielt i disse tider. Det vil sige, indtjeningen er alt for lille, siger Henrik Espersen til tv-stationen.

Vi afskriver over 75 år

Men ingen grund til bekymring, afskrivningerne skal nok komme, for det er helt nye områder og arealer, det handler om, beroliger havnedirektøren.

- På de ydre anlæg arbejder vi med afskrivninger på op til 75 år, så derfor vil man ikke kunne se det slå igennem i regnskabet her, forklarer Lars Nordahl Lemvigh, Rønne Havn.

Rønne Havn lander 2022-regnskab med stor fremgang i både omsætning og resultat

Artiklen er en del af temaet Samfund.

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.189