23948sdkhjf

Semco Maritime i vild vækst - overskud vokser 155 pct.

Omsætningen steg med 38 pct. til 3,4 mia. kr. og indtjeningen med hele 155 pct. til 204 mio. kr.

Semco Maritime, som leverer offshore-projekter og har 1.835 ansatte over hele verden, er i vild vækst. 

Det afslører årsregnskabet for 2022, som den Esbjerg-baserede koncern netop har offentliggjort. 

Koncernen løftede omsætningen med 38 pct. til 3,4 mia. kr. og indtjeningen med hele 155 pct. til 204 mio. kr. med gode bidrag fra både Renewables- og Oil & Gas-forretningsområderne, oplyser virksomheden.

- I 2022 skabte vi en stærkere platform for den fremtidige vækst og udvikling af Semco Maritime i et marked, der var påvirket af geopolitiske spændinger, energikrise og et skærpet fokus på forsyningssikkerhed fra eksisterende olie- og gas-installationer samt en markant større politisk vilje til at accelerere investeringerne i den grønne omstilling. Vi lancerede strategien Sustainable Growth, der skal accelerere vores vækst og øge Renewablesforretningens andel af omsætningen til omkring 65 pct. for også at styrke vores bidrag til omstillingen af den globale energisektor, siger adm. direktør Steen Brødbæk i en pressemeddelelse.

Ordreindgangen var fortsat solid og udgjorde 3.010 mio. kr. i 2022 efter en usædvanligt høj ordreindgang i 2021, hvor den var på 5.014 mio. kr., som særligt var drevet af seks store kontrakter på offshore substations til store havvindprojekter. 

Og fremtiden ser lys ud med endnu højere omsætning, lyder det fra topchefen.

- Vi har sat ambitiøse mål for de kommende år og forventer at tage de næste skridt allerede i 2023 ved at løfte omsætningen og indtjeningen med afsæt i vores lange historik i offshoremarkedet og stærke positioner inden for både Renewables- og Oil & Gas-områderne, siger Steen Brødbæk.

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.141