23948sdkhjf

Minister kaldt i samråd efter medies afsløring

Transportministeren skal blandt andet svare på, om tredjepartsvurderingen af DHI's beregninger er uvildig

Var valget af rådgiver til at granske Dansk Hydraulisk Instituts beregninger uvildig?

Det er et af de spørgsmål, som transportordførerne Jette Gottlieb (EL) og Torsten Gejl (ALT) har kaldt transportministeren i samråd for at svare på. 

Det sker, efter Ingeniøren bragte en artikel med afsløringer af, at Trafikstyrelsen har kritiseret By & Havn for at stille ladede spørgsmål i opgaveformuleringen til det hollandske firma Deltares, som skulle stå for den uvildige vurdering.

Det skriver Ingeniøren.

Ordførerne vil desuden have transportminister Thomas Danielsen til at svare på, om anerkendte grundforskningsinstitutter skal kunne fravælges til at ekspertvurdere DHI's beregninger af propeffekten med den begrundelse, at de er inhabile, fordi de ligger i Østersøland.

Ministeren har netop været i samråd om Lynetteholm. Samrådet handlede dels om borgersamlingens delanbefalinger og om den kritik, der har været af beregningerne for Lynetteholms påvirkning af salt- og vandstrømningerne i Øresund og Østersøen.

Der blev også stillet spørgsmål til jordopfyldet og om det testes for PFAS, som LynetteholmNews tidligere har skrevet om. 

Artiklen er en del af temaet Politik.

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078