23948sdkhjf

Gotland-politiker: Danmark tager større ansvar for færger

Den svenske politiker Meit Fohlin er blandt de repræsentanter for Gotlands erhvervspolitik og lokalsamfund, der er blevet inviteret til Danmark for at høre om Molslinjens ideer. Det sker, efter rederiet har sagt, det vil byde på Gotlandstrafiken, når der er et udbud klar om et par uger. 

Den danske stat tager jo et større ansvar for transporten til og fra øerne Meit Fohlin (S)

- Det er klart, at det er spændende. Konkurrence vil forhåbentlig give noget nyt blod og nogle input til udbuddet, siger Meit Fohlin, der er formand for regionsbestyrelsen, til Sverige Radio P4 Gotland.

Billigere til Bornholm end Gotland

Meit Fohlin bemærker, at det er afgørende, hvordan udbuddet bliver skruet sammen, for at gotlændere får det bedste tilbud.

Hun henviser til, at priserne for at sejle til og fra Bornholm er lavere end de er for at sejle til og fra Gotland, og hun mener, at det delvist skyldes den danske stats tilgang til at have færger.

- Den danske stat tager jo et større ansvar for transporten til og fra øerne. Og det handler jo i sidste ende om, hvad staten (den svenske, red.) vælger at skrive i udbuddet, siger Meit Fohlin.

Hun siger videre, at resultatet af udbuddet gerne skal blive sådan, at det bliver godt både for de, som driver færgerne, og for de, som bruger dem, såvel gotlændere som Gotlands erhvervsliv.

Artiklen er en del af temaet Politik.

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078