23948sdkhjf

Inspektionsskibe mangler besætning: Må droppe døgnovervågning

De danske inspektionsskibe, der sejler i det strategisk vigtige farvand omkring Grønland og Færøerne, mangler besætning, og det går ud over overvågningen

Forsvarets arktiske inspektionsskibe af Thetis-klassen, der sejler ved Grønland og Færøerne, har til opgave at overvåge fremmede magters fartøjer. Men grundet soldatermangel kan skibene ikke overvåge i døgndrift, som de ellers burde. Det skriver DR.dk.

Inspektionsskibene skal patruljere de farvande, hvor russiske fartøjer, der er sat i forbindelse med mulig spionage eller sabotage også sejler, men der er altså ingen patruljering i nattetimerne. På grund af manglen på soldaterne, er skibene nemlig nødt til at søge havn eller smide anker, når besætningen skal sove. 

- Som det er i øjeblikket, så bruger vi meget tid på at kaste anker hen under aften, så besætningen kan få lov at hvile sig til næste dag, siger seniorsergent Niels Pihlblad, tillidsrepræsentant ombord på et af Thetis-klassens inspektionsskibe, til DR.dk. 

Tal fra Søværnet viser ifølge DR, at der i marts i år manglede 83 soldater i 1. Eskadre i Søværnet. Det er den enhed, der sejler ved Grønland og Færøerne. 

Artiklen er en del af temaet Samfund.

Kommenter artiklen
Tip redaktionen
Udvalgte artikler
Udvalgte nyheder fra forsiden
Dansk racerkører med kurs mod stjernerne
Forskere vil styrke borgernes indflydelse på den grønne energiomstilling
Aftaler om tre nye brintanlæg og infrastruktur skal realisere Finlands fremtidige brintøkonomi
ITD beder transportministeren tage affære: Det er ren chikane
Vismænd: Choktal for km-afgift og sukkerknald til diesel
Nordiske Medier:

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078