23948sdkhjf

Aarhus splitter milliardudbud i 11 dele

Der er 300 mio. kr. forskel på største og mindste af delaftalerne i udbud af ladeinfrastruktur

Ladestandere til elbiler skyder op som paddehatte rundet om i landet. 

Med et udbud til samlet mere end 1,8 mia. kr., gør Aarhus Kommune nu også klar til en større og årelang udrulning af ladestandere og -punkter på kommunale arealer og veje.

Det fremgår af platformen til overvågning af byggeprojekter og udbud, Projektagenten.

Alt i alt skal der etableres 115 ladestandere plus 230 ladepunkter 36 steder - 18 eksisterende og 18 nye lokaliteter - i kommunen. Heraf skal otte ladestandere og 16 ladepunkter være hurtigladere, mens de resterende er normalladere.

Milliardudbuddet er opdelt i 11 delaftaler, og det økonomiske spænd er til at tage og føle på.

Hvor den økonomisk største aftale, delaftale 1, har en anslået værdi af 330 mio. kr., ligger den mindste, delaftale 10, på – til sammenligning beskedne - 30 mio. kr.

Der indgås en koncessionskontrakt med én leverandør per delaftale. Koncessionskontrakterne indebærer, at der ikke forventes at ske en betaling fra ordregiver til operatøren. 

Risikoen for etablering, drift, vedligeholdelse, renholdelse, servicering, rapportering og administration påhviler således alene de kommende operatører. Operatørerne får som modydelse hertil eneret til at virke som ladeoperatør på de offentlige arealer som beskrevet i tilbudslisten.

Udbuddet vedrører ikke - bemærkes det - ladestandere til den kommunale bilflåde.

Delaftalerne 1-7 har 1. november i år som starttidspunkt samt en varighed af syv år. Delaftalerne 8 og 9 har den 19. marts 2024 som startpunkt, mens delaftale 10 starter 1. april 2023. Endelig påbegynder delaftale 11 den 1. november 2025.

Se nøgletal for:
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.125