23948sdkhjf

Lasse Bolander genopstiller ikke som Coop-bestyrelsesformand

På Coops landsrådsmøde, der afvikles denne fredag og lørdag, er weekenden blevet skudt ind med lidt af en nyhed fra Coops egne rækker.

Således har den siddende bestyrelsesformand for Coop amba, Lasse Bolander, meddelt, at han ikke genopstiller som formand, når han er på valg igen til foråret 2024. 

Fakta om Coop amba

  • Coop amba er navnet på den demokratiske andelsforening, som over 1,9 millioner danskere er medlemmer og ejere af
  • Bestyrelsen i Coop amba består af ti Coop-medlemmer
  • Det er Coop ambas bestyrelse, der udpeger bestyrelserne i Coop Danmark, Coop Bank og Coop Invest
  • Bestyrelsen træffer blandt andet beslutning om køb og salg af virksomheder, Coops strategi, handlingsplaner og medlemsvilkår
  • Det er Coops øverste myndighed, landsrådet, der består af 126 medlemmer fra hele landet, som vælger Coop ambas bestyrelse ved rullende valg for tre år ad gangen

- Coops landsråd har igennem fem perioder valgt mig til at stå i spidsen for Coop. Det har været en stor ære, og jeg har gjort mit bedste for at leve op til tilliden. 

- Med vedtagelsen af strategien ”Fremtidens Coop” og den historiske transformation, vi er i gang med at gennemføre lige nu, så er Coop - på trods af et utilfredsstillende regnskab i 2022 - godt i gang med at skrive et nyt og vigtigt kapitel i andelsforeningens 157 års lange historie.

- Et kapitel, som jeg er stolt over at have været en del af. Nu trykker vi speederen i bund for at realisere strategien, og jeg vurderer, at tiden vil være den rette til at give stafetten videre, når min formandsperiode udløber til maj 2024, siger Lasse Bolander i en pressemeddelelse. 

Lasse Bolander bestrider - udover posten som bestyrelsesformand for Coop amba - blandt andet også en post som Coop Danmarks bestyrelsesformand. 

Coop-koncernen fortæller, at de allerede har sat gang i rekrutteringsarbejdet med at finde en ny bestyrelsesformand, og de forventer, at det arbejde er færdiggjort til efteråret i år. 

Og i den proces vil Lasse Bolander også bistå med sit bidrag, fortæller han. 

- Jeg har længe vidst, at jeg ikke ville genopstille, når denne valgperiode udløber. Når jeg melder det ud nu, giver det mulighed for at gennemføre et generationsskifte løbende og i god ro og orden i bestyrelserne i Coop koncernen.

- Samtidig får Coops landsråd de bedste betingelser for at sikre en bred og professionel proces og finde egnede kandidater, som kan stå i spidsen for foreningen. Jeg vil naturligvis stå til rådighed i den proces og arbejde fuldt dedikeret frem til min formandsperiode udløber, siger han. 

Se nøgletal for:
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078