23948sdkhjf

Peger på ”klassisk” opdatering af ikonisk biograf

Alt materiale til en startredegørelse er afleveret til kommune. Nu afgør politikerne fremtiden for Palads i København

Arkitektfirmaet Cobe og Nordisk Film Biografer præsenterede i efteråret 2022 tre skitseforslag til en opdatering af Københavns ældste biograf, Palads.

Nu har er der sammen med Klara Karolines Fond Stiftet af Aase & Poul Gernes - i daglig tale kaldt Gernes-Fonden - indledt dialog om skitseforslaget "Klassisk Palads", og om hvordan skitsen kan videreudvikles.

Med samarbejdet vil de to parter forene deres interesser, så kunstværket bibeholdes, samtidigt med at Palads fornyes til en moderne biograf, lyder det i en pressemeddelelse om planerne.

– Vi er i Nordisk Film Biografer rigtig glade for, at vi kan samles med Gernes-Fonden om det ene af skitseforslagene, og jeg vil gerne sige tak til fonden for den konstruktive og gode dialog, vi har haft undervejs, siger Asger Flygare Bech-Thomsen, adm. direktør i Nordisk Film Biografer, i pressemeddelelsen.

Gernes-Fonden er en almennyttig fond stiftet af Aase og Poul Gernes, hvor sidstnævnte var kunstneren bag udsmykningen af Palads.

– Siden 1989 har Poul Gernes' kunstværk og farverige pallette lyst det københavnske bybillede gevaldigt op, og vi er glade for, at Nordisk Film Biografer også mener, at det er vigtigt at bevare den kunstneriske arv fra en af Danmarks absolut vigtigste billedkunstnere, siger Bibi Henriksen Saugman, der er projektchef i Gernes-Fonden.

Kommunen har fået materiale

De tre skitseforslag til fremtidens biografkompleks var "Klassisk Palads", "Moderne Palads" og "Grønt Palads", var udviklet i dialog med biografens gæster og københavnerne.

Palads har en særlig plads i københavnernes hjerter, og det har debatten de seneste år bekræftet. Men for at der fortsat kan være en velfungerende biograf og levende plads på Axeltorv, er der behov for fornyelse. En fornyelse med plads til både biografoplevelser og til at fastholde udsmykningen og Gernes' kunstneriske intention.

Kort før påske blev alt materiale til en startredegørelse afleveret til København Kommune, og sagen ligger nu på politikernes bord.

De tre skitseforslag - Klassisk Palads, Moderne Palads og Grønt Palads - er afleveret til Københavns Kommune.

Artiklen er en del af temaet Kultur.

Se nøgletal for:
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.187