23948sdkhjf

Kommunal budgetpanik: Næstved Kommune laver robotstøvsuger-finten

Næstved Kommune er den seneste i rækken af kommuner, som griber til robotstøvsugerfinten for at få de kommunale budgetter til at hænge sammen. Klippekortet ryger også, og prisen på transport til dagcentre stiger med 66 procent

Selvom Næstved Kommune har gået dette års budget igennem for besparelser én gang, er det ikke nok. Alene kommunens socialudvalg mangler at finde 24 millioner kroner, hvis budgettet skal hænge sammen i 2023. Det skriver Sjællandske Nyheder.

Kommunen har allerede reduceret borgernes rengøringsfrekvens fra én gang hver anden uge til én gang hver tredje uge. Hvis man endnu en gang reducerer rengøringen, vil Næsteved som den måske første kommune kun tilbyde månedsrengøring.

Og den status vil Næstved Kommune alligevel gerne undgå. Derfor holder kommunen fast i rengøring hver tredje uge, men uden støvsugning.

- Vi ville ikke gå med til at reducere frekvensen yderligere, så hellere bruge robotstøvsugere, siger det fra Michael Perch til Sjællandske Nyheder.

- Men havde vi besluttet det, så ville vi ikke kunne se os selv i øjnene, siger udvalgsformanden.

Robotstøvsugeren skal kommunens ældre selv købe.

I marts måned sløjfede Næstved Kommune klippekortet til ældre i plejebolig, og nu ryger kortet også for de borgere, som får mere end 10 timers hjemmehjælp om ugen. Dog skåner Næstved Kommune de borgere, som har demens.

Transport til og fra dagcentre stiger også i pris, således de ældre i stedet for 60 kroner skal betale 80 kroner for at komme frem og tilbage til deres dagcenter. På et senere ikke specificeret tidspunkt skal prisen stige til 100 kroner.

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094