23948sdkhjf

Coop kræver, at fødevareproducenter sænker priserne

Der hersker stadig prisstigninger fra leverandørerne i den danske dagligvarehandel - også hos Coop-koncernen, som nu skærper deres krav til kædens leverandører. 

Det skriver Dagligvarehandlen

Jeff Salter, der er kommerciel direktør i Coop-koncernen, siger til mediet, at man oplever prisstigninger på fødevarer fra nogle af de største producenter. Og det kan ikke fortsætte, understreger han. 

- Vi har gennem det seneste år brugt ekstraordinært mange ressourcer på at regne prisstigningerne efter - altså om de var begrundet i reelle, dokumenterbare omkostningsstigninger. Det gør vi fortsat. Og nu skærper vi vores krav til, at priserne skal ned og er klar til at gå meget langt over for dem, der ikke er lydhøre og rimelige. Med faldende omkostninger til energi, transport og emballage er det nødvendigt, at det afspejles i lavere indkøbspriser for os, siger han. 

Det er både inflation og en energikrise, der har sat hele dagligvarebranchen under pres. Og også i detailhandlen har man oplevet lignende udfordringer - men her viser nye tal fra Danmarks Statistik, at optimismen er ved at blomstre blandt virksomhederne. 

Her viser opgørelsen, at kun én ud af ti virksomheder forventer at måtte hæve sine priser i løbet af de næste tre måneder. 

- Det er virkelig gode nyheder for de danske forbrugere, at markant færre virksomheder forventer at hæve priserne. Særligt i en tid, hvor mange steder i privatøkonomien har stået for skud. Det betyder dog omvendt ikke, at man skal gøre sig forhåbninger om, at priserne ligefrem skal falde set med den brede pensel, sagde Brian Helmer Friis, der er privatøkonom ved Arbejdernes Landsbank, dengang. 

Se nøgletal for:
Læs mere om: dagligvarehandel
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.225