23948sdkhjf

Mistanke: Jyske havne bruges til indsmugling af store mængder kokain

Politiet er nu klar til at gå ind i sagen om mistanke om indsmugling af store mængder kokain i jyske havne

En dokumentar på TV2 i weekenden påviste, hvordan hollandske trawlere i stor stil 'fisker' kokainpakker ud for den jyske vestkyst og sejler narkolasten i havn i de nordjyske havne, og nu er politiet klart il at gå ind i sagen. Det fortæller Jyllands-Posten.

International efterforskning

Ifølge avisen er der ifølge politiet tale om "barske oplysninger", når de jyske havne optræder som del af et internationale narkosmuglingsnetværk.

- Det vil jo være fuldstændig til grin bare at sige, "nåh, men nu kigger vi på det". Det her kræver en efterforskning, som vil involvere både nationale og internationale samarbejdspartnere, siger Hans Roost, politiinspektør ved Midt-og Vestjyllands Politi til Jyllands-Posten.

Samarbejder med handelsskibe

Ifølge dokumentaren fra TV2 samarbejder de hollandske trawlere med personer på containerskibe, der i rum sø smider vandtætte pakker med kokain i vandet. Pakkerne er udstyret med radiosendere, der kan opfanges af de hollandske narkofiskere, og efterfølgende sejles pakkerne i havn, hvorfra narkolasten køres til Holland.

Politiinspektøren opfordrer alle med viden om indsmuglingen at give denne viden videre til politiet - også anonymt.

- Vi er nødt til at have viden, før vi kan reagere, lyder opfordringen fra Hans Roost til Jyllands-Posten.

Det er Toldstyrelsen, der har opgaven med at udføre kontrol med indsmugling af ulovlige varer og her er meldingen også, at der vil blive kigget på sagen med alvor, men vil dog ikke afsløre, hvad styrelsen konkret vil foretage sig.

Artiklen er en del af temaet Samfund.

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.079