23948sdkhjf

Molslinjen får internet fra Elon Musk

Passagerer på Molslinjen vil fremover opleve bedre internetforbindelse efter rederiet har indgået aftale med Starlink

Et forsøg med internet fra Starlink på hurtigfærgen 'Express 3' på Kattegat har vist sig kraftigt nok til at kunne forbedre oplevelsen med internet ombord på færgen.

- At sende landbaseret internet hen over jordens krumning og ud over vandet for at ramme en bevægelig hurtigfærge med 70 kilometer i timen har hele tiden været en vanskelig øvelse. Men vi har haft Maritim Starlink på 'Express 3' i en test, som er faldet rigtigt godt ud, forklarer Molslinjens kommercielle direktør, Jesper Skovgaard i en pressemeddelelse.

USA giver tilladelse til satellitbaseret bredbånd på skibe

Bornholm først

Den gode test betyder, at alle færgerne på Bornholmslinjen allerede under sommerferieperioden kommer til at modtage internet fra de tusindvis af kommunikationssatellitter, som Elon Musk har sendt i kredsløb i verdensrummet. Kort efter får de resterende hurtigfærger på Kattegat også internet fra Starlink, oplyser rederiet.

Det Elon Musk-ejede selskab SpaceX har sendt ca. 4.000 satellitter i kredsløb om jorden. De frekvenser, som Starlink anvender, har været godkendt til brug på danske skibe siden 2018.

- Erhvervskunderne, som gerne vil bruge turen til arbejde, kan glæde sig til langt bedre internet ombord. Men også familierne vil kunne bruge skibets internet til en bedre underholdningsoplevelse, hvilket ikke kan lade sig gøre med den nuværende løsning, siger Jesper Skovgaard.

Molslinjens ruter, Alslinjen, Samsølinjen og Langelandslinjen samt færgerne på Øresund mellem Helsingør og Helsingborg oplever ikke de samme udfordringer, da de sejler kortere ruter og tættere på land, oplyser Molslinjen.

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078