23948sdkhjf

SMVdanmark: Fremsynet uddannelsesaftale vil også løfte erhvervsuddannelserne

Brancheorganisation roser, at erhvervsuddannelser årligt får tilført 300-400 mio. kr. til at opgradere nedslidte eller forældede maskiner

Jesper Beinov, direktør i SMVdanmark, der organiserer 18.000 små og mellemstore virksomheder, er meget tilfreds med den uddannelsesaftale, der blev fremlagt tirsdag. 

En aftale hvis hovedelementer er, at 30 pct. af de studerende på kandidatuddannelserne fremover skal gå på enten en erhvervskandidatuddannelse eller en af de nye og kortere kandidatuddannelser. Samtidigt skal der optages 8 pct. færre på bacheloruddannelserne fra 2025.

- Jeg vil godt rose regeringen og folketinget for at have været modige. Guderne skal vide, at det ikke er let at udfordre det bestående på det her område, selvom der kan være gode grunde til det. Og det her er potentielt den største reform af det danske uddannelsessystem i rigtig mange år, som omfatter hundredvis af uddannelser, udtaler Jesper Beinov i en pressemeddelelse.

Vi har brug for mennesker, der kan bidrage til den praktiske udførsel af fx energieffektiviseringen og den grønne omstilling i stedet for at være studerende i et system, der er rettet mod det fåtal, der vil være forskere. Jesper Beinov, direktør i SMVdanmark

Netop aftalens erhvervsrettede fokus skaber glæde i SMVdanmark. Jesper Beinov fortæller videre, at den bedst læring netop foregår blandt kollegaer på en arbejdsplads, hvorfor det i hans optik er glædeligt, at den nye reform i høj grad bygger en bedre bro mellem uddannelserne og erhvervslivet. 

- Vi har brug for mennesker, der kan bidrage til den praktiske udførsel af fx energieffektiviseringen og den grønne omstilling i stedet for at være studerende i et system, der er rettet mod det fåtal, der vil være forskere. Til gengæld lægger aftalen op til, at man i højere grad dygtiggør sig løbende via efteruddannelse hele livet, og det har vi brug for, siger han.

Det er et yderst tiltrængt rygstød og fantastisk positivt, at politikerne nu hiver tegnebogen frem. Vi havde dog gerne set endnu flere penge, fordi erhvervsuddannelserne desværre er blevet systematisk udsultede gennem årene Jesper Beinov, direktør i SMVdanmark

Stort og tiltrængt rygstød til erhvervsskolerne

Aftalen rummer også en årlig vitaminindsprøjtning til erhvervsuddannelserne på 300 mio. kr. fra 2025, stigende til 400 mio. kr. i 2030. Det vækker stor begejstring hos Jesper Beinov og SMVdanmart, der især har presset på for, at pengene til erhvervsuddannelserne falder nu og ikke om mange år.

- Det er et yderst tiltrængt rygstød og fantastisk positivt, at politikerne nu hiver tegnebogen frem. Vi havde dog gerne set endnu flere penge, fordi erhvervsuddannelserne desværre er blevet systematisk udsultede gennem årene, siger han.

Jesper Beinov melder sig klar til at deltage i det videre arbejde med at skræddersy de nye overbygninger, så de er optimalt tilpasset virksomhedernes behov.

Hver 10. ansat i de små og mellemstore virksomheder er akademikere, så vi forventer at komme med i det referencepanel, der skal stå for arbejdet. Vi skal have et ordentligt og gennemtænkt tilløb, når man ændrer på så mange forskellige uddannelser, siger han

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.079