23948sdkhjf

IMO afviser kritik af klimaindsatsen

Klimatopmøde i IMO kan blive afgørende for organisationens fremtid, hvis der ikke opnås væsentlige resultater om skibsfartens belastning af miljøet

Der er masser af kritik af IMO's klimaindsats i forbindelse med det aktuelle klimatopmøde i London, hvor skibsfartens udledning af drivhusgasser er på agendaen.

Kritikken lyder blandt andet på, at IMO ikke i tilstrækkelig grad tager klimaindsatsen alvorligt nok, og er for nølende, når det drejer sig om at indføre begrænsninger på CO2-udledningen.

Afgørende med beslutning

Det har Jan-Christoph Napierski, Head of Public Affairs, Mærsk Mc-Kinney Møller Center for Zero Carbon Shipping og klimachef i Danske Rederier Lars Olsen Hasselager blandt andet peget på i et debatindlæg i Altinget.

"Efter snart 15 års tilløb skal IMO afgøre, hvilken rolle den skal spille i historiebøgerne på klimaområdet – en parentes eller som toneangivende," skriver de to forfattere, der også peger på, at den grønne omstilling har en række fordele, da den giver skibsfarten nye forretningsmuligheder.

Globalt lederskab

I sin åbningstale mandag understregede organisationens sydkoreanske generalsekretær, Kitack Lim, også situationens alvor.

"Dette er et historisk øjeblik, som I alle har en rolle i. 2023-revisionen af drivhusgasstrategien vil blive jeres eftermæle, som jeres børn og børnebørn vil være jer taknemlig for. Nu er tiden inde for IMO til at demonstrere sit globale lederskab," sagde han i følge Jyllands-Posten.

Over for avisen afviser IMO kritikken af at være fodslæbende, og at organisationen er reagerende frem for initierende.

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.33