23948sdkhjf

Aarsleff har lige vundet: Nu stopper flagermus stort havvind-projekt

Hofor går nu i dialog med rådgivere og leverandører om næste skridt

Hofor har netop fået besked fra Energiklagenævnet om, at nævnet ophæver Energistyrelsens etableringstilladelse til Aflandshage Vindmøllepark – en tilladelse Hofor modtog i efteråret. 

Afvisningen handler blandt andet om optælling af flagermus.

Hofor er derfor sammen med sine rådgivere ved at nærlæse Energiklagenævnets meddelelse for få et overblik over afgørelsens konsekvenser, og hvad det betyder for det store projekt og arbejdet med at sikre grøn strøm til hovedstadsområdet.

Tidligere på ugen kunne Per Aarsleff A/S ellers fortælle omverdenen, at selskabet var blevet tildelt kontrakten med Hofor om design, produktion og installering af fundamenterne til Aflandshage Vindmøllepark.

Dialog om næste skridt

De 26 havvindmøller skulle efter planen stå klar i det sydlige Øresund i starten af 2026 og levere strøm til, hvad der svarer til 300.000 husstandes forbrug om året.

- Vi kan konstatere, at det blandt andet er en ændret praksis hos myndighederne vedrørende tælling af flagermus, som har udløst afvisningen i klagenævnet. Vi har ellers haft en god, løbende dialog om miljøkonsekvensvurderingen med myndighederne, herunder også om flagermus. Og det er vores oplevelse, at vi har levet op til de krav, der er blevet stillet til os, siger Jesper Pedersen, områdechef for Vind & Energihandel i Hofor, i en pressemeddelelse.

- Vi vil nu gå i dialog med myndighederne, vores rådgivere og leverandører om næste skridt, fortsætter han.

Dialogen skal blandt afklare behovet for supplerende undersøgelser, der kan sikre gennemførelsen af det store projekt.

Se nøgletal for:
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.502