23948sdkhjf

"Skrækkelige tal" for industrien

Mens det går godt for mange danske industrivirksomheder, så ser det ikke godt ud for industrien i Europa og især industrien i Tyskland. Det viser nye tal fra S&P Global

PMI-tallet for industrien i Tyskland er helt nede på 38,8. Det indikerer tilbagegang. 50 står for uændret aktivitet. PMI-tallet fortæller om forventningerne til fremtiden i erhvervene.

- Det er strækkelige tal for europæisk økonomi. Serviceerhvervene er fortsat i vækst, mens fremstillingsindustrien bløder med stor tilbagegang, lyder det i en kommentar fra Dansk Erhvervs seniorøkonom Kristian Skriver.

- Serviceerhvervenes fremgang er ikke  længere så stor, at det kan sikre vækst i tysk økonomi, siger han.

Det er blandt andet svag global efterspørgsel efter varer, som trækker ned i økonomien. Afmatning i Kina trækker samme vej.

Vil påvirke dansk industri

Kristian Skriver forventer, at tilbagegangen i Tyskland vil påvirke dansk industri.

- Tilbagegangen i Tyskland vil ramme dansk økonomi, fordi det forværrer afsætningsmulighederne for de mange danske eksportvirksomheder. Det vil i sær ramme små- og mellemstore danske virksomheder, fordi for mange små- og mellemstore virksomheder er Tyskland det vigtigste eksportmarked.

- Tyskland er Danmarks næststørste eksportmarked. Alene i 2022 var Danmarks eksport til Tyskland 217 mia. kr. Danmarks vigtigste eksportvarer til Tyskland er maskiner, fødevarer og tøj.

Artiklen er en del af temaet Samfund.

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078