23948sdkhjf

Københavns Kommune vil boykotte Rockwool: Isoleringskæmpen kalder det ulovligt

Et flertal i Københavns Kommune ønsker ikke at gøre forretninger med virksomheder som Rockwool, der stadig er aktive i Rusland. Men forslaget er ulovligt og grundlovsstridigt, lyder det fra isoleringsproducenten selv

Står det politikerne i Københavns Kommune, skal det være slut med at benytte Rockwools produkter i kommunens byggeprojekter. 

Et flertal har nemlig stemt for et forslag om at boykotte brugen af firmaer som Rockwool, der fortsat er aktive i Rusland. Det skriver Finans.dk, der også beretter, at et lignende forslag om boykot er stemt igennem i Albertslund Kommune.

- Københavns Kommune er blevet venskabsby med Kyiv. Som integrationsborgmester har jeg ansvaret for modtagelsen af de ukrainske flygtninge. Det er oplagt, at Københavns Kommune ikke handler med virksomheder, som er aktive i Rusland, begrunder Københavns borgmester for beskæftigelse og integration, Jens-Kristian Lütken (V), der også er stiller af forslaget.

Rockwool: Ulovligt og Grundlovsstridigt

Efter sommerferien skal Økonomiforvaltningen tage stilling til om Københavns Kommunes boykot er lovlig. Men spørger man Rockwool selv, kan der ikke være nogen tvivl om, at en sådan boykot eller udelukkelse vil være ulovlig. 

Det meldte isoleringsproducenten ud i en pressemeddelelse tidligere på måneden. 

Rockwool peger blandt andet på, at kommuner kun har juridisk ret til at forskelsbehandle, hvis det bunder i et rent objektivt eller sagligt forhold. Det mener de ikke er tilfældet i denne situation, hvor "ROCKWOOL overholder alle sanktioner, hvilket er bekræftet af Erhvervsstyrelsen."

Dernæst er udenrigspolitiske spørgsmål heller ikke et kommunalt anliggende, lyder det.

- Det er regeringen og Folketinget, som beslutter den danske udenrigspolitik – ikke den enkelte kommune, skriver de og uddyber:

- Hvis en kommune går enegang og vil boykotte virksomheder, sender det således et udenrigspolitisk signal, der er i modstrid med Danmarks politik. Det er desuden i strid med Grundloven.

Læs også: Rockwool: Vi vil bruge 200 millioner på Ukraine-genopbygning, men vi bliver i Rusland

Artiklen er en del af temaet Politik.

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.095