23948sdkhjf

Højsæson for flytninger giver travle håndværkere

Sommermånederne er højsæson for at flytte bolig. Det kan ses på efterspørgslen på håndværkere til istandsættelse. Særligt malerne og gulvfirmaerne kan lige nu mærke, at der er mange danskere, der pakker flyttekasserne

I sommermånederne juli og august har der de seneste fem år været ca. 180.000 årlige flytninger. Det viser tal fra Danmarks Statistik.

I år lader det til, at der endnu engang er et hav af danskere, der rykker teltpælene op og skifter bolig. Efterspørgslen på malerfirmaer og gulvmænd til istandsættelse af flytteboliger er lige nu rekordstor.

Hos 3byggetilbud.dk, der årligt formidler omkring 70.000 henvendelser fra renoveringsivrige danskere kan flyttesæsonen spores i væksten i antallet af henvendelser i brancherne gulvafslibning og maler.

Antallet af henvendelser i branchen gulvafslibning er steget 38 procent i første halvår 2023 sammenlignet med samme periode sidste år. Væksten er den samme i malerbranchen: Hele 38 procent flere efterspørger en maler end det var tilfældet i 2022.

- Sommermånederne plejer at have ekstra mange istandsættelser. Og i år bliver ikke nogen undtagelse. Vi har i en længere periode haft stor vækst i malerhenvendelser og nu peger pilen i den grad også opad på gulvopgaverne, fortæller CCO hos 3byggetilbud.dk, Maria Sauer Carlsen, i en pressemeddelelse.

Travl flyttesæson

  • 3byggetilbud.dk forventer i 2023 at formidle mere end 70.000 opgaver til et netværk af mere end 1.800 håndværkerfirmaer.
  • 3byggetilbud.dk har en stigning på 38 procent i antallet af henvendelser inden for både malerbranchen og branchen gulvafslibning i 1. halvår 2023 sammenlignet med 1. halvår 2022. Julital er endnu ikke opgjort, men her peger pilen også opad.
  • Tal fra Danmarks Statistik viser at især juli og august er højsæson for flytninger. I 2021 toppede antallet af flytninger i juli måned, men ser man på 2020 og årene før, var august mest populær at flytte i.
  • Ifølge Danmarks Statistik var ­­det i 2021, såvel som i 2022, unge mellem 20 og 29 år, der flyttede mest.

Kilde: 3byggetilbud.dk og Danmarks Statistik

Malerbranchen står stærkere end forventet

Fra årsstart var der frygt for, at den generelle nedgang, som byggebranchen er ramt af, ville ramme malerbranchen rigtig hårdt. Men branchen står stærkere end forventet.

Det viser tallene fra 3byggetilbud.dk, såvel som en konjunkturundersøgelse fra Danske Malermestre, der konkluderer, at udviklingen i første halvår af 2023 går "langt bedre end frygtet".

Kasper Søderberg fra Udflytningsgaranti ApS, der opererer inden for gulvafslibning, maling, samt rengøring, ifm. ind- og fraflytning af boliger, mærker til den samme tendens, som 3byggetilbud.dk melder om.

- Vi og vores tilknyttede gulvsliber- og malervirksomheder har helt fra årsstart haft rigtig meget at se til – og der er rigtig mange, der flytter om sommeren, så der er endda mere at se til nu her, fortæller Kasper Søderberg.

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094