23948sdkhjf

Flere færger trodser storm - andre aflyser

Når selv den gamle bornholmerfærge 'Povl Anker' måtte give fortabt, er det altså blæsevejr her i landet 

Stormen får flere færgeselskaber til fortsat at aflyse afgange i dag tirsdag, mens andre genoptager sejladser, der var aflyste mandag.

Ifølge Ritzau er den aktuelle situation på nogle af ruter sådan:

  • Selskabet Color Line har tirsdag aflyst afgange mellem Hirtshals og Larvik samt Hirtshals og Kristiansand.
  • Bornholmslinjen, der sejler mellem Ystad og Rønne, har aflyst de fleste af sine afgange tirsdag.
  • På Molslinjens rute mellem Aarhus og Sjællands Odde sejler man planmæssigt.
  • Hos Scandlines genoptages sejladsen mellem Gedser og Rostock tirsdag formiddag.

Allerede mandag måtte flere færger blive i havn på grund af det voldsomme vejr.

Det meste af mandagens færgeafgange mellem Ystad og Rønne blev aflyst. Først var det hurtigfærgerne med to sprog, som blev erstattet af det ældre og konventionelle skib 'Povl Anker', men også kaptajnerne her måtte melde stop.

- Det er usædvanligt. Jeg har ikke i min tid hos Bornholmslinjen oplevet vejrmæssige udfordringer, som 'Povl Anker' ikke har kunne klare, siger Jesper Maack, PR- og kommunikationschef i Bornholmslinjen, der har været hos selskabet siden 2018.

'Povl Anker' var vej fra Rønne til Ystad, hvor det var det planen, at den skulle samle passagerne op og sejle tilbage til Bornholm, men kaptajnerne måtte vurdere, at det ikke er sikkerhedsmæssigt forsvarligt. De oplevede en middelvind på 25 meter i sekundet og seks meter høje bølger.

Færgen fra Rønne og Køge, der hedder 'Hammershus', afgik mandag eftermiddag, og vendte dog først tilbage med godsvarer tirsdag morgen.

Også Læsøfærgen var mandag ramt af vejret. Ligeledes havde færgeselskabet Fjord Line aflyst sin afgang klokken 15 fra norske Kristiansand til Hirtshals. Scandlines aflyste en række afgange på færgeruten Gedser-Rostock på grund af varsler om storm, men genoptager altså sejladserne her tirsdag formiddag. 

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.11