23948sdkhjf

Carlsberg genåbner fredede bygninger med "unik danmarkshistorie"

Siden 2018 har de fredede bygninger i J.C. Jacobsens originale bryggergård fra 1847 på Valby Bakke været lukkede. Men til december bliver det igen muligt for lokale og turister “at se, høre og smage historien om J.C. Jacobsen og hans familie”, skriver Carlsberg i en pressemeddelelse.

Fra 1. december genåbner Visit Carlsberg som Home of Carlsberg med en ny og større udstilling, der er vokset fra 1.000 til 3.000 kvadratmeter.

Udstillingen giver ifølge Carlsberg “et sjældent og spændende indblik i tilblivelsen af moderne ølbrygning, men også i Carlsbergs forgreninger ud i videnskab, kunst og civilsamfund gennem den øvrige Carlsbergfamilie”.

Det moderniserede område byder blandt andet også på en ny restaurant og bar, en flaskesamling og ølsmagninger.

-Vi er utroligt glade for, at vi endelig er klar til at slå dørene op til Home of Carlsberg. Vi har skabt et område og en udstilling i international særklasse, der på helt nye måder fortæller et stykke unik danmarkshistorie. Det er et sted, som både favner den historieinteresserede, ølentusiasten, de arkitekturengagerede og alle derimellem. 

- Vi glæder os til at bringe lokale og turister sammen om den historie, men også om de gode madoplevelser, hygge, kultur, musik og naturligvis smagen af verdens måske bedste øl, fortæller Tine Kastrup-Misir, der tiltrådte som ny direktør for Home of Carlsberg 1. april i år.

Home of Carlsberg åbnede første gang for offentligheden i 1982. Siden åbningen har området haft til huse i J.C. Jacobsens første bryggeri på Valby Bakke.

Artiklen er en del af temaet Kultur.

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078