23948sdkhjf

Så mange millioner har det kostet Coop at lukke Irma

Over en kvart milliard kroner. 

Sådan lyder regningen for Coop-koncernen, der i januar - som en del af en større strategiudrulning - besluttede at lukke Irma-kæden. Det skriver Børsen

Mens nogle Irma-butikker allerede er lukket helt ned, er andre genopstået som nye 365discount-butikker - og andre igen skal ombygges til nye Coop-butikker. 

Det har vist sig at være en dyr omgang for Coop-koncernen, der har brugt 200 millioner kroner på at konvertere tidligere Irma-butikker til nye discountbutikker, mens man har brugt 70 millioner kroner allerede på renoveringer til det nye Coop-koncept. 

- Det er ret store byggeomkostninger, der følger med den slags. En del af butikkerne var meget slidte, hvilket jeg også har været lidt overrasket over. Vi har også gennem tiden brugt et stort trecifret millionbeløb på at sænke priserne. Kunderne har flyttet sig mod discount, så konverteringer fra Irma til Coop 365 har faktisk været timet godt, siger Thomas Nielsen, der er nu tidligere kædedirektør for 365discount, til Børsen. 

Thomas Nielsen overtager pr. 16. oktober ansvaret for supermarkedskæden Løvbjerg. I hans sted er Michael Tilsted indtrådt som ny kædedirektør. 

Se nøgletal for:
Læs mere om: dagligvarehandel
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.25