23948sdkhjf

Danmarks næste roboteventyr kan være i luften

I sidste uge lagde Odense hus – og landingsbane – til International Drone Show 2023. Droner er en branche i vækst, blandt andet katapulteret af Ruslands invasion af Ukraine, hvor droner spiller en afgørende rolle. Og i robot-byen Odense satser man på, at droner bliver et nyt væksteventyr. Det skriver Finans.

Michael Larsen, der er leder af UAS Denmark Testcenter, der har hjemme i Hans Christian Andersen Airport i Odense, forklarede ved arrangementet, at der er tale om et område i vækst, og at mange virksomheder har fundet deres niche, hvor de formår at vokse.

En af disse er Sky-watch fra Støvring i Nordjylland. Her har man blandt andet set et marked inden for forsvarsindustrien, hvor kunderne ikke ønsker at købe droner fra lande, de ikke stoler på, som for eksempel Kina, der ellers er storproducent.

- Ordrer til Forsvaret giver os mulighed for at få volumen. Vi er gået fra at være et prototype-værksted til nu at producere 20-25 om måneden, siger Hans-Christian Mathiesen, chef for produkter til militært brug hos Sky-watch, til Finans.

At der er tale om et marked i vækst i Danmark understreges blandt andet af, at man i 2022 have cirka 1.500 droneflyvninger fra testcentret i Odense. I år er det tal steget med 40 procent.

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.065