23948sdkhjf

Efter års ventetid: Besøgscenter ved Egtvedpigens grav er et skridt nærmere

Nordea-fonden er kommet med støtteerklæring - og nu følger byrådet i Vejle op med mulige millioner i indgået budgetforlig

Manglende finansiering har spændt ben for drømmene om et besøgscenter ved Egtvedpigens Grav. 

Det var planen, at det skulle stå klar i 2021 i forbindelse med 100-året for fundet af kvinden fra bronzealderen, men pengene har manglet. 

Det ser der imidlertid ud til at blive lavet om på nu, skriver Vejle Amts Folkeblad.

Et flertal i Vejle Byråd har nemlig indgået et budgetforlig, hvor der er afsat 43,6 mio. kr. til Hærvejsprojektet, som udover besøgscenteret ved Egtvedpigens Grav omfatter Anesminde ved Monumentområdet i Jelling og Haraldskær Avlsgård i Vejle Ådal.

Det kommer efter en støtteerklæring fra Nordea-fonden på 45 mio. kr. til projektet omkring Hørvejen, hvis kommunen vel og mærke selv matcher beløbet. 

- Jeg har ventet længe på det her. Når budgettet formelt er vedtaget, så sætter vi os ned og fordeler midlerne til de forskellige projekter. Jeg vil presse på for, at der kommer en udbudsrunde i starten af det nye år, siger formand for kultur- og idrætsudvalget i Vejle Kommune, Dan Arnløv Jørgensen (K), til det lokale medie.

Også hos foreningen Egtvedpigens Venner har man ventet. Her glæder Helle Wiese, der sidder i styregruppen for projektet på vegne af foreningen, sig over udviklingen. 

- Vi synes, det er fantastisk. Jeg tror, det er otte år siden, vi begyndte at kigge på konkrete planer for projektet sammen med Vejlemuseerne, så det har været en lang vej, siger hun til Vejle Amts Folkeblad. 

Egtvedpigens Venner håber, der bliver afsat cirka 40 mio. kr. fra puljen på de i alt 90 mio. kroner til projektet.

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.063