23948sdkhjf

Bryghus er sat til salg: - Jeg orker det ikke

Efter 11 år som bryggeriejer vil indehaveren af Struer Håndbryg i Struer, Lehmann Højriis, sætte både bryggeriet og den tilhørende bygning til salg.

Det skriver Dagbladet Holstebro-Struer.

Lehmann Højriis har tumlet med planer om at flytte bryggeriet ud af byen til en billigere adresse, men siger nu til dagbladet, at han ikke orker det. Blandt andet fordi han for et par år siden fik ødelagt sin arm.

- Jeg løftede i en gærtank, der var lidt for tung, og så kommer regningen jo, når man har den hårfarve, vi har, med en dåbsattest fra 1959, siger han til mediet.

Struer Håndbryg blev etableret af Lehmann Højriis, da han i 2012 købte brugt udstyr af brygmesteren fra Baggårdsbryggeriet i Holstebro. 

I Struer har han produceret cirka 20.000 liter øl om året, og han købte i 2018 et større anlæg, som ikke er taget i brug. Alt i alt kan en ny ejer således kunne producere i omegnen af 80.000 liter om året på bryggeriets udstyr, nævner JydskeVestkysten.

Ifølge bryggeriets hjemmeside brygges der øl i ni varianter, hvoraf de tre er årstidsbryg. Der er også nektar og cider på programmet.

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.093