23948sdkhjf

Designønsker fra fodboldklub fordyrer nyt stadion

Designønskerne fra AGF til det nye stadion i Aarhus omfatter blandt andet "floor boxes" - en idé hentet fra amerikansk sport

Seks designønsker fra AGF er med til at fordyre det nye stadion i Aarhus. 

Det skriver Århus Stiftstidende

Ifølge det lokale medie er ekstraregningen i omegnen af 20 mio. kr., som Aarhus Kommune lægger ud, mens AGF skal betale lidt mere end fem mio. kr. plus husleje de kommende 30 år. 

De seks designønsker omfatter blandt andet en kælder og "floor boxes", altså eksklusive pladser helt nede i græsniveau. 

- I amerikansk fodbold har man det, som hedder field-end-boxes. Det her lidt en kombination af det og "tunnel club", som vi har set i Tottenham og Manchester City. Det er en kombination, hvor man som sponsor får en oplevelse helt nede i det ypperste i forbindelse med kampen, siger AGF's adm. direktør, Jacob Nielsen, til Århus Stiftstidende. 

Som Licitationen - Byggeriets Dagblad tidligere har beskrevet har det nye stadion haft et samlet budget på 650 mio. kr., hvoraf AGF kommer med 150 mio. kr. Den ekstra regning for designønskerne kommer altså oveni her. 

Det er arkitektfirmaet Zaha Hadid, der har slået stregerne til det nye stadion, mens A. Enggaard skal føre bygge- og anlægsarbejdet i mål. Det gælder såvel nedrivning af det eksisterende stadion som opførelse af et nyt på placeringen for enden af Stadion Allé.

Det nye stadion skal efter planen indvies i sommeren 2026.

Artiklen er en del af temaet Kultur.

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.112