23948sdkhjf

Længe ventet klimaretssag nærmer sig

Hvor langt kan man som virksomhed gå i sin markedsføring af grønne påstande? Sagen om Danish Crowns "klimakontrollerede" gris starter snart

Slagterigiganten Danish Crown og NGO'erne Greenpeace og Dansk Vegetarisk Forening var de oprindelige parter i en retssag om Danish Crowns et par år gamle kampagne for en såkaldt “Klimakontrolleret gris”.

Greenpeace og Dansk Vegetarisk Forening mener, at Danish Crown den gang gik alt for langt i sin markedsføring af den indsats, man havde lagt i et mere klimavenligt produkt. 

Kæder dropper Danish Crown-klimamærke efter anklager om greenwashing (food-supply.dk)

Greenwashing kalder man den slags, hvis det går over en grænse, som Vestre Landsret snart skal lægge fast.

Ifølge Børsen bliver retssagen, der starter i Viborg 20. november, fulgt af rigtigt mange virksomheder, fordi den kan blive en principiel rettesnor for, hvor grænserne går for markedsføring på klimaområdet.  

- Det bliver positivt at få vurderingen af, om markedsføringen er gået for langt eller ej i de to tilfælde. Mange andre virksomheder venter også på den afgørelse. Den vil let kunne overføres til andre virksomheder, siger partner i Bech-Bruun og advokat for Danish Crown, Claus Barrett-Christiansen, til avisen.

Landsretten har afsat seks dage til at behandle sagen. 

Siden 2021 har begge parter i sagen fået forstærkning. Danish Crown har fået både Landbrug & Fødevarer og Dansk Industri med sig, mens Forbrugerrådet Tænk har tilsluttet sig kritikernes side.

Staten betaler for retssag om greenwashing mod Danish Crown (food-supply.dk)

.

Artiklen er en del af temaet Samfund.

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.109