23948sdkhjf

Vestas planlægger ny fabrik

Vestas gør comeback på vigtigt marked

Den danske vindmølleproducent Vestas planlægger at udvide sit produktions-setup i Storbritannien, der er et af verdens vigtigste markeder for offshore vind. Det skriver Bloomberg.

Mere præcist har Vestas kig på Skotland som hjemsted for en ny fabrik, i og med man her kan få opfyldt ønskerne om at ligge tæt på en stor havn. Det siger koncernchef Henrik Andersen i en interview med mediet.

Udmeldingen fra Henrik Andersen kommer, efter den britiske regering tidligere i år gennemførte en udbudsrunde, hvor ingen af de store udviklingsselskaber bød ind. Siden har de hævet afregningsloftet fra 44 til 73 pund/MWh, for at gøre det mere attraktivt at investere i den grønne omstilling.

Det har altså fået Vestas på banen. Vindmølleproducenten har i forvejen en stor vingefabrik på Isle of Wight, men Henrik Andersen har tidligere luftet planer om etablering af yderligere produktion i Storbritannien, især set i lyset af, at Isle of Wight-fabrikken ikke har direkte adgang til havet.

- Vi allokerer og reallokerer ressourcer, og der vil være noget produktion, det vil være bedre af have tættere på en stor havn, siger Henrik Andersen til Bloomberg.

Ender det med, at Vestas bygger den nye fabrik, bliver der faktisk tale om et comeback for Vestas i Skotland. Vindmølleproducenten åbnede i 2002 en tårnfabrik nær byen Campbeltown på Kintyre-halvøen i den sydvestlige del af Skotland. Fabrikken blev dog solgt i 2011.

Se nøgletal for:
Læs mere om: vindmøller
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.439