23948sdkhjf

København skal have ny stadsarkitekt

Camilla Richter-Friis van Deurs, der har været på posten siden 2019, har valgt at stoppe

Efter det Camilla Richter-Friis van Deurs selv betegner som fem intense, givende, udfordrende, lærerige og meningsfulde år, stopper hun som stadsarkitekt i København. 

Det skriver hun på det sociale medie LinkedIn

Her gør hun det klart, at hun føler, at tiden er inde til at overdrage Københavns Arkitekturpolitik til nye hænder og derfor har valgt ikke at forlænge sin åremålsansættelse. 

- Hvad fremtiden bringer er endnu uvist, men jeg håber på at komme tilbage på den anden side af bordet til et mere dybdegående arbejde med de faglige projekter, skriver hun videre. 

Startede i 2019

Posten som stadsarkitekt overtog hun 1. februar 2019 efter Tina Saaby Madsen. Inden havde hun været ansat hos Gehl Architects gennem flere år. 

I rollen som stadsarkitekt har hun med egne ord "holdt mere end 550 oplæg, rundvisninger og interviews for at formidle byens ambitioner og udvikling". 

Hun fremhæver bæredygtighed som et af af sine vigtigste arbejdsområder og Middelalderbyens Trafik- og Byrumsplan som et af de projekter, hun er "særlig stolt af" at have sat sit aftryk på. 

- Højdepunktet har utvivlsomt været Arkitekturhovedstad 2023; et år som vil sætte aftryk på byens udvikling fremadrettet, skriver hun og fortsætter:

- De sidste fem år har også involveret komplekse sager, hvor Københavns historiske bygningskultur har været på spil. Når jeg ser tilbage, har de sager bestemt ikke været nemme. Men det ”usynlige” arbejde med projekter, som ikke er blevet realiseret eller som har fået løftet den arkitektoniske kvalitet, er også noget af det jeg ser tilbage på med stolthed.

Artiklen er en del af temaet Samfund.

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.08