23948sdkhjf

Ny metrolinje åbner til sommer

Den nye metrolinje til Sydhavn forventes nu at åbne til sommer

Til sommer får hovedstaden mere metro, når forlængelsen af metrolinjen M4 mod Sydhavnen efter planen nu åbner. 

Det skriver Metroselskabet i en pressemeddelelse. 

- Metroforlængelsen til København Syd vil binde byen bedre sammen og gøre bydelene endnu mere attraktive at bo og arbejde i. Jeg er derfor rigtig glad for, at vi nu kan melde ud, at vi åbner de fem nye metrostationer i Sydhavn og Valby til sommer. De vil tilføje nyt liv til lokalområderne - og faktisk også til hele byen og regionen, siger overborgmester i Københavns Kommune, Sophie Hæstorp Andersen (S). 

Arbejdet med metroforlængelsen til Sydhavn og Valby begyndte i august 2018. Når strækningen åbner vil det være muligt at rejse direkte mellem Orientkaj i Nordhavn og til København Syd. 

Undervejs kan man skifte til M3 Cityringen på seks stationer og til linjerne M1 og M2 på Kongens Nytorv. Derudover bliver det muligt at skifte mellem både S-tog og regionaltog på København Syd, København H og Østerport samt S-tog på Nordhavn.

Selve udvidelsen omfatter stationerne Havneholmen, Enghave Brygge, Sluseholmen, Mozarts Plads og København Syd.

- København Syd bliver en af Danmarks største stationer, hvor vi forventer, at passagerer dagligt stiger af eller på et metrotog mere end 30.000 gange, siger borgmester i Frederiksberg Kommune, Michael Vindfeldt (S). 

Præcis dato er endnu ukendt

Den præcise dato for åbning er endnu ukendt. Ifølge Metroselskabet er der fortsat en række vigtige leverancer og milepæle, der skal nås først. Den største bliver godkendelsen fra Trafikstyrelsen til at køre med passagerer. 

"Men først skal de fem nye stationer kobles på det eksisterende metrosystem, hvilket bl.a. vil påvirke driften på M3 og M4, idet det samlede styresystem skal testes og justeres. Derudover er der sandsynlighed for, at passagererne vil opleve andre mindre forstyrrelser i Metroens ellers stabile drift frem mod åbningen", lyder det i pressemeddelelsen.

Her fremgår det, at Metroselskabet forventer at kunne melde den konkrete dato ud cirka tre måneder før åbningen.

Hovedentreprenører på udvidelsen af metrolinjen M4 mod Sydhavn og Valby er TunnL3, Hitachi Rail og Rhomberg/Efacec.

Sydhavnsmetroen

  • Udvidelsen af M4 indeholder fem nye metrostationer. Det gælder Havneholmen, Enghave Brygge, Sluseholmen, Mozarts Plads og København Syd. Fra 2030 forventes de fem nye stationer at få cirka 8 mio. passagerer årligt. 
  • Efter åbningen vil det samlede metronet bestå af 44 metrostationer og 43 km spor.
  • Hovedentreprenører på udvidelsen af metrolinjen M4 mod Sydhavn og Valby er TunnL3, Hitachi Rail og Rhomberg/Efacec.

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.08