23948sdkhjf

Uønsket seksuel opmærksomhed udbredt på erhvervsskoler

Mere end hver fjerde kvindelig elev på 17 år eller yngre på erhvervsskolerne får uønsket seksuel opmærksomhed

Mere end hver fjerde af de kvindelige elever på 17 år eller yngre fortæller, at de oplever uønsket seksuel opmærksomhed på erhvervsskolerne.

Det viser en analyse fra Institut for Menneskerettigheder.

Opgørelsen bygger på de årlige trivselsmålinger, som alle erhvervsuddannelser skal gennemføre.

40.000 elever har besvaret trivselsmålingen ud af de 110.000 lærlinge og elever, der i 2022 var indskrevet på en erhvervsuddannelse.

Af undersøgelsen fremgår det, at problemet er størst på uddannelser, hvor de kvindelige elever er i klart mindretal.

Her svarer omkring hver tredje kvinde på tværs af aldersgrupper, at hun har oplevet uønsket seksuel opmærksomhed på skolen.

Opfordrer til lovændring

Rasmus Brygger er ligebehandlingschef i Institut for Menneskerettigheder.

- Skolerne har et klart ansvar for at klæde eleverne på til at søge hjælp til at håndtere det, hvis de udsættes for noget. Derfor anbefaler vi også skolerne at have en lokal rådgivning på området, siger han.

Institut for Menneskerettigheder opfordrer til, at Børne- og Undervisningsministeriet ændrer undervisningsmiljøloven, så den tydeligt forpligter erhvervsskolerne til at gribe ind over for seksuel chikane.

Formanden for Danske Erhvervsskoler og Gymnasier, Ole Heinager, bakker op.

- Tallene er på ingen måde i orden. Af samme grund arbejder mange af erhvervsskolerne også intensivt med det her. Det svære er, at erhvervsuddannelserne desværre afspejler de kulturer, der er ude på arbejdsmarkedet, siger han.

- Arbejdspladsundersøgelser viser nogenlunde de samme tal. Men tallene er for høje, og jeg vil ikke bortforklare dem. Det er et samfundsproblem og ikke et specifikt erhvervsskoleproblem. Men hvor vi som skoler skal klæde vores elever og lærere på til bedre at undgå det her, siger han.

/ritzau/

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.079