23948sdkhjf

Ex-flådechef forlader Forsvaret efter 42 år

Den tidligere chef for Søværnet har besluttet sig for at forlade Forsvaret

Kontreadmiral Torben Mikkelsen forlader Forsvaret pr. 1. maj - det sker efter 42 i Forsvarets tjeneste. 

Det fremgår af et opslag på platformen LinkedIN. 

Det fleste af Søfarts læsere vil have stiftet bekendtskab med Torben Mikkelsen qua hans rolle som chef for først Marinestaben i 2017 og efterfølgende som chef for Søværnskommandoen mellem 2019 og 2022. 

På det seneste har Torben Mikkelsen gjort tjeneste som  leder af indkøbsprogrammet for forsvarets kommende nye fartøjer Forsvarets Skibsprogram, der formelt blev oprettet i sommeren 2022.

Forsvarets Skibsprogram har til opgave at planlægge og koordinere fremtidige skibsprojekter i takt med at det fornødne beslutningsgrundlag bliver tilvejebragt.

Takker folkene

I sit indlæg takker Torben Mikkelsen sine medarbejdere i Søværnet, og erkender samtidig, at Forsvaret har trukket veksler på sine medarbejdere gennem de seneste år: 

- Jeg har selv i mit chefvirke været med til at “presse citronen” til det yderste, med hurtigt opståede opgaver og lange og ikke planlagte missioner. Selv i sådanne svære situationer, har jeg kun oplevet forståelse og engagement, skriver Torben Mikkelsen. 

Videre skriver Torben Mikkelsen: 

- Jeg vil også gerne benytte denne lejlighed til også at takke mine medarbejdere i Forsvarets Skibsprogram, som i den grad har vist vejen ift. dette nystartede og helt uprøvede system. I har alle på trods af lidt turbulens her og der, vist vejen og aldrig mistet motivationen.

Hvad Torben Mikkelsen skal beskæftige sig med i fremtiden fremgår ikke. Ifølge hovedpersonen selv har han ikke truffet nogen bindende beslutning: 

- Jeg ser frem til at undersøge mine job muligheder “på den anden side” og uden et militært ID kort.

Torben Mikkelsen er uddannet på Søværnets Officersskole og har blandt andet gjort tjeneste til søs som skibschef på 'Peter Tordenskiold'. 

Søværnet ansætter ti pct. flere søfolk på et år

Artiklen er en del af temaet Samfund.

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078