23948sdkhjf

Åbner kæmpefabrik i Ukraine: Kan tredoble medarbejderstaben

Mekoprint har åbnet en ny fabrik på 3600 kvadratmeter i det krigsramte Ukraine

Mekoprint har slået dørene op til en splinterny fabrik i Ukraine.

Fabrikken skal producere til Mekoprints cables-division, og divisionsdirektør Lars Laungaard Rasmussen ser et stort potentiale i den nye fabrik, der ligger i Chernyakhiv i den nordlige Zhytomyr-region.

- Det giver os mulighed for, at vi kan fortsætte vores vækst ud fra et konkurrencemæssigt synspunkt, siger Lars Laungaard Rasmussen.

Mekoprint åbnede først op for produktionen i Ukraine i 2019 og har de seneste år arbejdet på at åbne den nye fabrik for at kunne udvide kapaciteten.

I skrivende stund er der 115 ansatte på fabrikken, men det tal kan blive meget højere på sigt.

- Fabrikken er bygget med en forventning om vækst, og der er plads til, at vi kan tredoble bemandingen. Men det er ikke sådan, at vi skal ansætte 100 flere nye medarbejdere lige nu og her. Men vi har muligheden for at gøre det, når efterspørgslen er til det, lyder det fra Lars Laungaard Rasmussen om den 3600 kvadratmeter store fabrik.

Langt fra krigen

Planerne om en ny fabrik i Ukraine blev allerede sat i gang, før Rusland invaderede Ukraine. Det fik dog ikke Mekoprint til at vakle, omend krigen selvsagt er en faktor, der spiller ind.

- Det er noget, vi har gjort os mange overvejelser om, og det gør vi også løbende. Og vi tager alle de forholdsregler, der er nødvendige. Men vi ligger under omstændighederne heldigvis langt væk fra den landkrig, der foregår. Der er selvfølgelig af og til luftalarmer, som der er i hele Ukraine, men det er noget, man håndterer i dagligdagen, siger Lars Laungaard Rasmussen.

Mekoprint begyndte at flytte staben og udstyret ind i den nye fabrik i løbet af december og var endeligt ude af den gamle fabrik i slutningen af januar.

Udover i Ukraine har Mekoprint desuden kabelproduktion i nabolandet Polen.

Om Mekoprint

  • Mekoprint er en virksomhed med 700 medarbejdere i Danmark, Polen og Ukraine. Virksomheden producerer en række elektronikdele, folie- og plastemner samt metalprodukter til blandt andet medicoindustrien og elektronikindustrien.
  • Virksomheden er familieejet og har hovedkvarter i Støvring i Nordjylland. Den råder over 40.000 kvadratmeter fabrikker.
  • Mekoprint har fire divisioner:
  • Graphic Electronics, der producerer elektrisk ledende sensorer, touch og tastaturer.
  • Cables, der producerer kabelkonfektion.
  • Mechanics, der producerer kabinetter, profiler og frontpaneler.
  • Micromechanics, der producerer finmekaniske pladekomponenter, mikrokomponenter og metalskilte. 

Kilde: Mekoprint

Se nøgletal for:
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094