23948sdkhjf

Strategi-uenighed lå bag direktør-fyring

Finansdirektør fortæller, at Roblon-direktørens øjeblikkelige opsigelse kom på baggrund af forskellige syn på eksekvering af strategien

Mandag blev det meldt ud, at den mangeårige CEO i Roblon, Lars Østergaard, er fortid i virksomheden.

Nu fortæller Carsten Michno, at afskedigelsen skyldes forskellige syn på udmøntningen af strategien.

- Der kan være forskellige måder at arbejde med strategi-implementeringen på, og der har bestyrelsen valgt, at det kunne give en anden dynamik at være to frem for tre om at få den eksekveret, siger Carsten Michno.

Carsten Michno har hidtil været CFO i virksomheden, og han får nu rollen som co-CEO/CFO. Han udgør den nye ledelse sammen med den forhenværende CTO, Kim Müller, der fremover skal være CEO.

De to skal i samarbejde eksekvere på Roblons strategi frem mod 2025/2026, hvor Roblon skal styrke sin position inden for high-performance fiberløsninger inden for telekommunikation og energi.

Så der er egentligt ikke nogen ændring i vores forretningsfokus, men der kan være en anden måde at eksekvere det på. Carsten Michno, co-CEO/CFO, Roblon

Ansvar hos bestyrelse

Det er under en uge siden, Lars Østergaard på Linkedin delte opslag vedrørende Roblons deltagelse på OTC-messen, der vedrører offshore-teknologi. Dermed er der ikke gået længe derfra, til han er blevet afskediget med øjeblikkelig virkning.

Det er få dage siden, Lars Østergaard delte noget om Roblon på Linkedin. Er det her noget, der er kommet helt ud af det blå?

- Det vil jeg forvente, det er, uden jeg kan sige, det er ud af det blå. Jeg har jo ikke været en del af beslutningsprocessen med hensyn til den her beslutning. Den ligger hos bestyrelsen samlet set, siger Carsten Michno.

Det har i skrivende stund ikke været muligt at få en kommentar fra bestyrelsesformand Jørgen Kjær Jacobsen vedrørende Lars Østergaards afskedigelse.

Ændrer ikke fokus

Carsten Michno fortæller, at der ikke er planer om at afskedige folk i andre dele af organisationen. Tværtimod.

Han siger, at der skal rekrutteres "relevant fagkompetent personale," og at rekrutteringen blandt andet kommer til at ske inden for salg, udvikling og generel drift af supply chain.

- Så der er egentligt ikke nogen ændring i vores forretningsfokus, men der kan være en anden måde at eksekvere det på. Og det kommer vi til at arbejde på med de gode folk i organisationen, lyder det fra Carsten Michno.

Electronic Supply har kontaktet Lars Østergaard for at få en kommentar til afskedigelsen, men han er ikke vendt tilbage på henvendelsen.

Se nøgletal for:
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.11