23948sdkhjf

Sensor-opfindelse: Gamle studiekammerater lander kæmpekunde

To nordjyske teknologi-virksomheder har slået kloge hoveder sammen og udviklet et sensorprodukt med IoT-teknologi, der effektiviserer skadeservice ved vand- og fugtskader.

Nu har en af Europas største aktører inden for skadeservice, Belfors danske afdeling, købt 250 enheder af sensoren HumiTack, og nye kunder er på vej, fortæller Martin Astrup fra den ene virksomhed, Kollektio.

Han har sammen med sin tidligere studiekammerat Mads Sørensen fra virksomheden Dansk Bygningsscreening fundet på ideen til produktet og udviklet det over et års tid, og nu er det endelig klar til markedet.  

Halvere tiden

Sensoren kobles direkte på affugtere og kan give et estimat på, hvor længe der er behov for at fugte af for at komme den enkelte skade til livs. På den måde behøver man ikke køre ud og tjekke, om affugteren er færdig med en given skade.

- Vi ser, at vi kan halvere affugtningstiden, hvilket er enormt Co2-besparende, og vores ambition er, at vi bliver de største og førende inden for fugt, skimmel og indeklima-problematikken, siger regionschef og partner Lars Damtoft, Dansk Bygnings Screening.

Det er DBS, der markedsfører produktet, mens Kollektio leverer sensorteknologi og softwareplatform.

Har landet storkunde

Traditionelt bruger skadeservice-branchen bestemte tidsintervaller på 7, 14 eller 21 dage, hvor medarbejdere møder fysisk op på stedet for at vurdere, hvor langt udbedringen er fremskredet.

- Produktet giver kunderne en digital kurve, der viser, hvornår skaden er affugtet. Det betyder, at affugterne kun kører i den tid, det er nødvendigt, siger Lars Damtoft.

Det er ingeniør Mads Sørensen og en professor fra Aalborg, der har udviklet diagrammet og beregningskernen. Beregningskernen bliver dermed til digitalovervågning med Kollektios IoT-sensorteknologi.

Stor udviklingserfaring

I HumiTrack-løsningen har Kollektio både udviklet den fysiske IoT-sensor, der måler fugt, temperatur og har lang batterilevetid, men også softwareplatformen, som indeholder beregningskerne og kundelog-in.

Det er ikke første gang, at Kollektio har været involveret i et udviklingsprojekt. Aalborg-virksomheden har været en del af udviklingsprojekter med blandt andet Desmi og ISS, hvor IoT-device-teknologien også indgår.

I det konkrete projekt er samarbejdet slet ikke overstået endnu, selvom produktet er kommet på gaden.

- Vi har indgået et strategisk samarbejde med DBS, som betyder, at vi skal videreudvikle produktet, siger Martin Astrup Hansen.  

 

Kommenter artiklen
Tip redaktionen
Mest læste
Seneste nyheder
Se seneste nyheder
Udvalgte artikler
Udvalgte nyheder fra forsiden
Tidligere vandværksgrund til bypark og varmeværk
EU vedtager fælles regler for beskyttelse af kritisk infrastruktur
Rockwools salg i Rusland styrtdykker: "Hvis vi skal trække os ud, så gør vi det"
Udviklingsplan for Gedser Havn er klar – nu skal den realiseres skridt for skridt
Første fald i antallet af ledige stillinger i to år
Producent af naturgasfri løsninger får initiativpris
Nordiske Medier:
Metal Supply DK
Wood Supply DK
Electronic Supply DK
Building Supply DK
Food Supply DK
Energy Supply DK
RetailNews
Transportmagasinet
Magasinet Pleje
Jern & Maskinindustrien
Mester Tidende
Licitationen
Motor-magasinet
Leder IDAG
Søfart
PlastForum DK
Kommunefokus
Fremtidens Logistik

Send til en kollega

0.125