23948sdkhjf

Messer byder på masser af eldrift

Der er rigtigt mange gode grunde til at investere i miljøet. Og det gælder selvfølgelig også, når det handler om eldrevne maskiner.

Der er mange fordele ved eldrift, men specielt støj og emissioner, når det gælder arbejde tæt ved bebyggelser og mennesker især i byerne. Og i dag kan man fremstille eldrevne maskiner, der leverer varen i form af kraftoverskud og effektivitet.

Til gengæld kan det være svært at på vise, præcist hvor meget en eldrevne maskine faktisk skåner miljøet. Selvom producenterne har en standard, de kan indregne maskinen i, så er der rigtig mange andre faktorer, der har indflydelse på, hvor meget maskinen faktisk skåner miljøet. Samtidig er udviklingen på dieselmotorerne jo langt fra gået i stå, og de arbejder i dag langt renere end de gjorde for år tilbage. De støjer heller ikke nær så meget.

Der er i dag store krav til dokumentation - også når det gælder på maskinområdet. Og kravene vil stige yderligere, for det er ikke alene byggematerialerne, der skal være styr på hele vejen igennem, det gælder faktisk også materiellet.

En ting er jo, hvordan maskinen er skruet sammen, hvad den er lavet af, og hvor den er lavet. Men producenten er jo ikke ansvarlig for den måde, maskinen køres på. Står der en stor generator på byggepladsen, der lader den op, er det grøn strøm, der hældes på den, eller er det stort strøm fra et kulkraftværk? Det er ikke lige meget, når det kommer til det grønne regnskab, og til landets planer om at reducere CO2-udledningen med 70 procent.

Så der bliver nok at forholde sig til, når udstillerne byder sig til på sensommerens to store messebegivenheder i Slagelse og Herning.

Kommenter artiklen
Tip redaktionen
Medlemmernes egne nyheder
Se alle medlemsnyheder
Udvalgte artikler

Send til en kollega

0.063