23948sdkhjf

600.000 kvadratmeter udvidelse nærmer sig i Esbjerg Havn

Esbjerg Havns planer for en historisk stor udvidelse af havnearealerne ved at inddrage et område af Vadehavet rykker et skridt nærmere virkeliggørelse.

Plangrundlaget har været i offentlig høring og er nu endeligt godkendt af Plan & Miljøudvalget. Miljøkonsekvens-rapport konkluderer, at udvidelsen ikke har nogen særlig påvirkning på miljøet og de beskyttede områder.

Det skriver JyskeVestkysten.

I hovedtræk ønsker havnen - som en del af det, der kaldes etape 5 af havneudvidelsen -  at udvide havnen med 760.000 kvadratmeter af Vadehavet - heraf skal cirka 590.000 kvadratmeter blive til nye havneland-arealer, mens 170.000 kvadratmeter skal uddybes til nye vandarealer og sejlrender.

Noget havnen ifølge JyskeVestkysten betragter som af "både national og lokal vigtighed".

I forbindelse med den offentlige høring af planforslagene og miljøkonsekvens-rapporten, der konkluderer, at udvidelsen ikke har nogen særlig påvirkning på miljøet og de beskyttede områder, er der kommet 31 bemærkninger. De går primært på støjforhold i forbindelse med havneudvidelsen, den fremtidige anvendelse til havneerhverv, marine naturforhold 
og rekreative forhold.

Der er nu planlagt et dialogmøde mellem Danmarks Naturfredningsforening, Esbjerg Kommune og Esbjerg Havn med støtte fra rådgiveren, ingeniørvirksomheden Niras, samt Trafikstyrelsen. 

- Vi har tidligere haft møder med Danmarks Naturfredningsforening, men vi har været helt indstillede på at holde flere møder og gå ind i en dybere drøftelse. Det kan godt virke underligt, at vi holder et møde, efter at beslutningen er truffet, men der ligger ikke noget, der kan ændre på, at udvidelsen kommer, oplyser formanden for Plan & Miljøudvalget, Karen Sandrini (S).

Artiklen er en del af temaet Politik.

Kommenter artiklen
Tip redaktionen
Medlemmernes egne nyheder
Se alle medlemsnyheder
Udvalgte artikler

Send til en kollega

0.109