23948sdkhjf

Greentech virksomhed smidt ud af fondsbørsen – direktør klager

Holdingselskabet Green Impact Ventures A/S, der tidligere hed Waturu, og står bag greentech-virksomhederne Waturu og Aquaturu, er blevet smidt ud af fondsbørsen Nasdaq First North.

Det oplyser selskabet i en selskabsmeddelelse.

Handlingen fra Fondsbørsen kommer efter, at handel med Green Impacts Ventures' aktier blev suspenderet lige inden jul 2020.

Firmaet stiller sig ud forstående over for børsens beslutning og klager nu til Finanstilsynet.

"Det er bestyrelsens opfattelse, at Nasdaqs beslutning om at suspendere handlen var forkert og ulovlig, jf. kapitalmarkedslovens § 108 med tillæg af lovens kapitel 42 § 247, og var alt for meget præget af de mange negative medieartikler om selskabet. Det har kostet selskabet rigtig mange millioner kroner og tab af udvikling, og Nasdaq kunne givetvis have opnået det samme ved at sætte selskabet på observationslisten," står der i selskabsmeddelelsen. 

”Fundamentalt uenig”

Virksomhedens bestyrelse er ”fundamentalt uenig fundamentalt uenig i beslutningen om handelssuspensionen og i, at en sletning af selskabet er den rigtige sanktion” lyder det i den tre sider lange selskabsmeddelelse.

Herefter lister virksomheden 16 punkter op, der alle argumenter for, at fondsbørsens beslutning er forkert.

Virksomheden går sågar så vidt at sige, at Nasdaq First Norths beslutning om suspendering er ulovlig, og at fondsbørsen kunne have valgt at sætte firmaet på en observationsliste i stedet for at skride til suspendering.

Bestyrelsen vil derfor nu klage over afgørelsen til Finanstilsynet, og derudover overveje mulighederne for efterfølgende at stævne Nasdaq og kræve erstatning til selskabet og dets 2.200 aktionærer.

Baggrunden for stævningen er ulovlig handelssuspension, at trække suspensionen i langdrag og til sidst at smide virksomheden ud af fondsbørsen, fremgår det af selskabsmeddelelsen. 

Fondsbørsen bekræfter

Electronic Supply har forsøgt at ringe til Nasdaq First North for at høre om baggrunden for, at Green Impact Ventures er blevet smidt ud. Redaktionen ville gerne have spurgt om baggrunden for, at sleskabet må forlade fondsbørsen, og hvorfor den beslutning var over syv måneder undervejs.

Men Nasdaq First North tog ikke telefonen.

Men til Finans.dk siger Jakob Kaule, der er chef for overvågningen i Nasdaq OMX, at Green Impact Ventures vil blive fjenet fra fondsbørsen 17. september. I den mellemliggende periode har virksomheden mulighed for at klage over afgørelsen.

Suspenderingen af virksomhedens aktiesalg opretholdes frem til 17. september.

Jakob Kaule har derud over ikke yderligere kommentarer til sagen. 

I stedet henviser han til selve afgørelsen, der faldt i forbindelse med suspenderingen, der fastslår, at selskabet bl.a. har svigtet sine oplysningsforpligtelser.

Kommenter artiklen
Tip redaktionen
Mest læste
Seneste nyheder
Se seneste nyheder
Udvalgte artikler
Udvalgte nyheder fra forsiden
Tidligere vandværksgrund til bypark og varmeværk
EU vedtager fælles regler for beskyttelse af kritisk infrastruktur
Rockwools salg i Rusland styrtdykker: "Hvis vi skal trække os ud, så gør vi det"
Udviklingsplan for Gedser Havn er klar – nu skal den realiseres skridt for skridt
Første fald i antallet af ledige stillinger i to år
Producent af naturgasfri løsninger får initiativpris
Nordiske Medier:
Metal Supply DK
Wood Supply DK
Electronic Supply DK
Building Supply DK
Food Supply DK
Energy Supply DK
RetailNews
Transportmagasinet
Magasinet Pleje
Jern & Maskinindustrien
Mester Tidende
Licitationen
Motor-magasinet
Leder IDAG
Søfart
PlastForum DK
Kommunefokus
Fremtidens Logistik

Send til en kollega

0.094