23948sdkhjf

En af de sjældne: Michelinrestaurant og byhus udbydes til salg

Der er ikke garanti for, at det, du sætter på middagsbordet, bliver lige så smagfuldt hverken for gane eller blik, som det tidligere har været, men ikke desto mindre kan du altså nu blive ejer af et byhus på Christianshavn i København, der emmer af gastronomi.

Det skriver boligmediet Boliga.dk.

Lokalerne har nemlig huset den ikoniske italienske restaurant Era Ora, der sidste år lukkede efter at have serveret Michelinmad for sine gæster i mere end 20 år.

Foruden selve restauranten i stueetagen hører resten af Christianshavner-byhuset, som den ligger i, også med i købet. Dermed får en ny ejer altså også en bolig, der i salgsmaterialet fra liebhavermægleren Claus Borg & Partner beskrives som en liebhaverbolig i særklasse.

Samlet set er der 369 boligkvadratmeter i ejendommen, og for dem skal der betales 48 millioner kroner, hvilket gør adressen på Overgaden Neden Vandet til den dyreste, der lige nu er til salg i København.

 Eget bolværk

Det er ikke kun restauranten, der med sin foyer, industrikøkken, bar og vinlager skiller adressen fra Københavns øvrige boligmarked. Til ejendommen hører der nemlig også en anden ting, som de færreste nok har i indkørslen: ti meters bolværk.

Af samme grund kan det også være svært at sammenligne prisen med hovedstadens øvrige udbud; til en kvadratmeterpris, der ifølge Boliga.dks statistik for området løber op over 130.000 kroner, er der nemlig langt ned til gennemsnittet på 56.000 kroner for en villa-kvadratmeter på Christianshavn.

Det betyder dog ikke, at denne helt særlige type af bolighandler, der udbydes og sælges i den helt høje ende af prisskalaen, ikke finder sted: Siden begyndelsen af 2020 er der solgt syv huse* i Københavns Kommune for mere end 30 millioner kroner. Af dem ligger tre i København K – under én kilometer fra Era Ora-byhuset.

 Se huset hos mægleren

https://www.claus-borg.dk/bolig/156478/Overgaden-Neden-Vandet-33B-1414-Koebenhavn-K/

Artiklen er en del af temaet Kultur.

Kommenter artiklen
Tip redaktionen
Mest læste
Seneste nyheder
Se seneste nyheder
Udvalgte artikler
Udvalgte nyheder fra forsiden
Tidligere vandværksgrund til bypark og varmeværk
EU vedtager fælles regler for beskyttelse af kritisk infrastruktur
Rockwools salg i Rusland styrtdykker: "Hvis vi skal trække os ud, så gør vi det"
Udviklingsplan for Gedser Havn er klar – nu skal den realiseres skridt for skridt
Første fald i antallet af ledige stillinger i to år
Producent af naturgasfri løsninger får initiativpris
Nordiske Medier:
Metal Supply DK
Wood Supply DK
Electronic Supply DK
Building Supply DK
Food Supply DK
Energy Supply DK
RetailNews
Transportmagasinet
Magasinet Pleje
Jern & Maskinindustrien
Mester Tidende
Licitationen
Motor-magasinet
Leder IDAG
Søfart
PlastForum DK
Kommunefokus
Fremtidens Logistik

Send til en kollega

0.094