23948sdkhjf

Minister på plastbesøg: - Det er jo helt vildt!

Da erhvervsminister Simon Kollerup (S) forleden besøgte plastvirksomheden Knudsen Extrusion i Præstø, var fokus for direktør Peter Rosenkrands helt klar: Han ville gøre ministeren opmærksom på det store administrative arbejde, små og mellemstore virksomheder kæmper med, når der skal foretages indberetninger til offentlige myndigheder.

- Vi skal for eksempel ind og søge barsel hver måned, selvom vi ved, at medarbejderen skal være på barsel i 12 måneder. Vi kan ikke få lov til kun at gøre det en gang, siger direktøren til Dagbladet Sjællandske. Han har opgjort, at virksomheden er i kontakt med over 25 forskellige offentlige instanser.

Når virksomheder skal indberette regnskaber, skal det sendes til Skattestyrelsen OG til Erhvervsstyrelsen, og ofte også til Danmarks Statistik. De tre offentlige myndigheder kan dog ikke benytte den samme indberetning.

Ifølge Sjællandske gav erhvervsministeren udtryk for sin overraskelse over dén oplysning.

- Det er jo helt vildt, udbrød han under besøget, da han fik lov at overvære en indberetning af eksport og importtal.

På LinkedIn skriver ministeren selv om besøget:

"I dag besøgte jeg Knudsen Extrusion ApS i Præstø. En stærk produktionsvirksomhed, der i mere end 50 år har skabt gode arbejdspladser på Præstø. Jeg fik en spændende rundtur på virksomheden. Her mødte jeg blandt andet virksomhedens dygtige bogholder Berit, der satte mig ind i deres løn og journaliseringssystemer. Det er jo en helt nødvendig og tidskrævende opgave, men: også en opgave, der desværre ofte kræver mange gentagelser. Det er forhåbentlig noget, der kan optimeres i fremtiden, så direktøren, Peter, og Berit ikke skal bruge for mange timer på administration - og mere på salg og produktion.... Det er helt nødvendigt for vores konkurrenceevne at vi både i det offentlige og private hele tiden arbejder på at optimere og forbedre hverdagens processer... - Derfor var det også spændende at se, hvordan de på Knudsen Extrusion, har taget en række investeringer, der automatisere processer i produktionen, så de bliver mere konkurrencedygtige. Vi har gode virksomheder, som er på rette vej - men vi skal have flere med. Det er en vigtig arbejdsopgave for mig her i efteråret.”

Kommenter artiklen
Tip redaktionen
Udvalgte artikler
Nordiske Medier:

Se seneste nyhedsbrev ???id_11737???

Send til en kollega

0.095