23948sdkhjf

Kinesere køber ny luns af Scape

Der skal nye millioner fynske Scape Tecnologies, der udvikler bin-picking teknologi.

Den kinesiske hovedaktionær Max Auto Company Ltd., har meddelt Scape Technologies, at de køber nye aktier i robotvirksomheden for i alt 5 millioner kroner.

Det fremgår i en selskabsmeddelelse fra Scape Tecnologies.

Max Auto Company Ltd. ejer i forvejen mellem 20-24,9 procent af virksomheden, fremgår det af CVR-registeret.

Handlen mellem Scape og kineserne forventes afsluttet i løbet af august 2021.

Omsætningen stiger

Torsdag offentliggjorde Scape Technologies regnskab for første halvår, og det viste en vækst i omsætningen fra 0,9 millioner kroner i samme periode året før til 3,45 millioner kroner. 

Resultat efter skat endte på -7,0 millioner kroner, hvilket dog var en kraftig forbedring fra -11,8 millioner kroner i første halvår 2020.

- Covid-19 ramte vores kunder og selskab hårdt i 2020, men vores indsats for til gengæld at finde nye markedsområder samt at udnytte tilstedeværelsen i Kina ser ud til at bære frugt, så vi nu skaber fornyet vækst, siger CEO Søren Bøving-Andersen i en kommentar til regnskabet.

Scape Technologies tilpassede sin produkt- og markedsstrategi under coronakrisen, således at man fremover får adgang til flere markeder udover det traditionelle marked i den europæiske bilindustri.

Det har blandt andet givet bonus i Kina, hvor man har udviklet en speciel package picker til distributions- og logistikmarked.

Kina trækker væksten

Omsætningen i første halvår 2021 er således primært baseret på aktiviteterne i Kina samt europæiske kunder udenfor bilindustrien.

Scape Technologies har hidtil forventet en større omsætning i 2021, end de 6,5 millioner kroner man solgte for i 2020. Nu bliver denne forventning konkretiseret, så man kalkulerer med en omsætning på 6,5–8 millioner kroner.

Samtidig nedjusteres forventningerne til driftsresultatet fra det hidtidige underskud på 8-10 millioner kroner til -11 millioner kroner.

- Ændringen i forventningen til det negative driftsresultat skyldes primært en lidt senere ordreindgang end forventet i forhold til foretagne investeringer i forbindelse med disse projektleverancer, skriver Scape Technologies i sit kvartalsregnskab.

Kommenter artiklen

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094