23948sdkhjf

Få tilskud: Skift diesel ud med brint i Aarhus, mester!

Håndværkere, logistikfirmaer og andre erhvervsdrivende kan nu søge tilskud som incitament til omstillingen til brintkørsel.

Hvis du er ved at være godt træt af den gamle dieselhakker, så kan du få tilskud til at skifte dieselvarebilen ud og i stedet køre på brint. Altså hvis du bor i Aarhus

Det er Klimafonden, som har ydet fem millioner kroner til omstilling af erhvervskørsel i Aarhus fra diesel til brint, og kommunens største taxiselskab, Aarhus Taxa, er gået forrest i arbejdet og har planer om at lade flere taxaer køre på brint.

Selskabet har i partnerskab med kommunen stablet ordningen på benene og har selv fået bevilget penge fra Klimafondens pulje.

- Vi er i fuld gang med at få vores kollektive trafik og øvrige køretøjer i kommunen gjort CO2-neutral, og det er mit håb, at flere erhvervslivet i Aarhus vil deltage i bestræbelserne på at udskifte gamle diesel- og

benzinbiler. Det glæder mig, at Aarhus Taxa har vist vejen, og dette er et godt eksempel på, hvad private virksomheder og kommunen kan opnå ved at indgå partnerskab om at opfylde FN’s verdensmål, siger rådmanden for Teknik og miljø, Bünyamin Simsek i en pressemeddelelse.

- Jeg har stor forståelse for, at økonomien vejer tungt hos virksomhederne, og at afskrivningsregler mv. har stor betydning for, hvornår udskiftningen af de fossildrevne biler er mest attraktiv. Men vi bærer alle et ansvar for klimaet, og jeg håber pengene fra Klimafonden kan være med til skubbe på for en hurtigere omstilling, påpeger han.

 Betaler prisdifferencen

Projektet yder støtten ved at betale prisdifferencen mellem diesel og brint  som drivmiddel i erhvervskøretøjer i en fireårig periode. Penge fra Klimafondens pulje kan søges hos Aarhus Kommune. For mere information om vilkår og ansøgning, kontakt Mobilitet (mobilitet@mtm.aarhus.dk).

Aarhus Kommune er selv i gang med at omstille egne busser, varebiler, personbiler mv. til fossilfri kørsel. I det omfang, det kan lade sig gøre, skal det ske inden 2025.

Kommenter artiklen
Tip redaktionen
Udvalgte artikler
Nordiske Medier:

Se seneste nyhedsbrev ???id_11737???

Send til en kollega

0.109